Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Η Ελληνική κοινωνία καταρρέει και αυτοί κάθονται και ασχολούνται με …τρίχες!

attenzioneΔυο είναι τα συμβάντα που μέχρι την ώρα αυτή επισκιάζουν την επικαιρότητα: η δολοφονία ενός νέου 28 ετών από μπράβο εστιατορίου (όταν πήγε να απαιτήσει τα δεδουλευμένα της κοπέλας του) και η είδηση για τον αριθμό των ακινήτων που κάθε ημέρα βγαίνουν στο σφυρί από την Εφορία για χρέη.

Στην πρώτη περίπτωση, ο 28χρονος άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο, μετά από άγριο ξυλοδαρμό που φέρεται να δέχτηκε από μπράβο εστιατορίου της Ομόνοιας, καθ’ υπόδειξη του ιδιοκτήτη, όταν πήγε μαζί με φίλη του για να ζητήσουν τα δεδουλευμένα της κοπέλας. Στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, που ειδοποιήθηκαν από αυτόπτες μάρτυρες,…… οι οποίοι συνέλαβαν επιτόπου τον 39χρονο, ενώ ο 43χρονος καταστηματάρχης, που κατηγορείται για ηθική αυτουργία, συνελήφθη αργότερα από αστυνομικούς Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής. Το θύμα του ξυλοδαρμού διακομίστηκε σε νοσοκομείο, όπου κατέληξε από βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Η δεύτερη είδηση αφορά τον αριθμό των ακινήτων που κάθε ημέρα βγαίνουν στο σφυρί από την Εφορία για χρέη. Σύμφωνα με συγκεντρωτικά στοιχεία που παρουσιάζει η Εφημερίδα των Συντακτών. Από αυτά προκύπτει ότι μόνο τον Οκτώβριο βγήκαν σε πλειστηριασμό1.553 σπίτια και οικόπεδα, ενώ κατασχέθηκαν 93.300 λογαριασμοί. Στο δεκάμηνο του 2013 έχουν βγει σε πλειστηριασμό 15.197 ακίνητα. Προκύπτει επίσης ότι μέσα στο 2013 διπλασιάστηκαν οι κατασχέσεις σε χέρια τρίτων φτάνοντας τις 11.883 τον Οκτώβριο και 5.592 τον Ιανουάριο.
Επίσης, από τον Ιανουάριο μέχρι τον Οκτώβριο του 2013, οι φορολογικές αρχές άσκησαν ποινικές διώξεις σε βάρος 22.613 οφειλετών του δημοσίου και εισπράχθηκαν ληξιπρόθεσμα χρέη ύψους 1,5 δισ. ευρώ.