Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Β. Φλωρίδης για πλειστηριασμούς: “Θα είναι μία δεύτερη… Μικρασιατική καταστροφή”

eisfloridisΈτσι χαρακτήρισε ο εισαγγελέας και πρώην πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων Βασίλης Φλωρίδης μιλώντας στον real fm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου το ενδεχόμενο άρσης του μέτρου της απαγόρευσης πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία.
«Αυτό που δεν καταλαβαίνουν σήμερα όλοι είναι ότι ο κόσμος που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του, δεν το χάνει υπό νορμάλ συνθήκες, αλλά σε καθεστώς παγκόσμιας κρίσης. Αρα αυτό το πράγμα θα έχει μια μαζικότητα. Δεν μιλάμε για κάποιον που αγόρασε ένα σπίτι και έκανε λάθος υπολογισμούς και το χάνει», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φλωρίδης.
Και πρόσθεσε: «Εδώ μιλάμε για μαζικούς πλειστηριασμούς. Αυτό αν γίνει, που δεν πιστεύω γιατί βλέπω ότι και ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση και οι βουλευτές, κυρίως, αρνούνται να ψηφίσουν τέτοιους νόμους, σημαίνει για μένα μία δεύτερη μικρασιατική καταστροφή».
Ο πρώην πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων αναφέρθηκε και στους εκπροσώπους της τρόικας λέγοντας: «Αυτό που δεν γίνεται κατανοητό σήμερα και δεν βλέπω να το εμπεδώνει και η τρόικα, τα τρία άτομα αυτά τα οποία εγώ δεν ξέρω τι προελεύσεως είναι και τι προσόντα είχαν για να έλθουν εδώ και τι ψυχική ισορροπία έχουν μακροσκοπικά σαν δικαστικός ψυχολόγος, γιατί αυτή είναι η δουλειά μας».
Και σημείωσε: «Είναι εμφανές ποια μακροσκοπικά ότι εδώ υπάρχει πρόβλημα. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι ιστορικά αυτοί που παίζουν κάθε φορά ρόλο ιδίως σε καίρια πολιτικά ζητήματα είναι οι θεσμοί και τα πρόσωπα. Έχουν περάσει αυτοκράτορες που ήταν ψυχικά ισορροπημένοι άνθρωποι και έχουν αφήσει πολύ πιο καλά αποτελέσματα απ’ ότι δημοκρατικά εκλεγμένοι».
Ακολούθως τόνισε: «Τα άτομα λοιπόν που ασκούν δημόσια εξουσία και εν προκειμένω η τρόικα η οποία κυβερνά κατά ένα μεγάλος μέρος μπορώ να πω αφού οι αποφάσεις της πηγαίνουν σε κόντρα με τις αποφάσεις της κυβέρνησης, πρέπει να διαπιστώσουμε ότι είναι άτομα που είναι ψυχικά ισορροπημένα. Εγώ, τουλάχιστον σε έναν από αυτούς δεν το έχω δει αυτό μακροσκοπικά. Πιστεύω ότι υπάρχει πρόβλημα. Πιστεύω ότι ο κ. πρωθυπουργός πρέπει να ζητήσει σε πρώτη φάση να αλλάξουν τα άτομα. Έστω κάποιο από αυτά».

πηγή: real.gr