Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Βεσυρόπουλος: Απαιτήσαμε να υπάρξει άμεση αποκατάσταση, να διορθωθεί και να συμπεριληφθεί στον «αντιρατσιστικό» νόμο, η ποινικοποίηση της άρνησης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, της Μικράς Ασίας και των Αρμενίων

vesiropoulos_VOULIΆμεση υπήρξε η αντίδραση του Βουλευτή Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολου Βεσυρόπουλου μαζί με άλλους Βουλευτές, σχετικά με την εξαίρεση της ποινικοποίησης της άρνησης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, της Μικράς Ασίας και των Αρμενίων από το «αντιρατσιστικό» Νομοσχέδιο, το οποίο έχει εισαχθεί στην αντίστοιχη επιτροπή της Βουλής για συζήτηση.

Έτσι, πριν την έναρξη της συζήτησης, οι Βουλευτές ζήτησαν από τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπο Αθανασίου, να συμπεριληφθεί με σαφήνεια η ποινικοποίηση της άρνησης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, αλλά και των άλλων γενοκτονιών που αναγνωρίσθηκαν από την Ελληνική Βουλή, στο νέο «αντιρατσιστικό νόμο».

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε να φέρει νομοτεχνική ρύθμιση, που θα ορίζει με σαφήνεια την ποινικοποίηση της άρνησης των γενοκτονιών που αναγνωρίσθηκαν από την Ελληνική Βουλή.

Αναφερόμενος σε αυτή την εξέλιξη, ο κ. Βεσυρόπουλος, δήλωσε τα εξής:

«Θέσαμε ξεκάθαρα, στον Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Αθανασίου, το μείζον αυτό ζήτημα. Απαιτήσαμε να υπάρξει άμεση αποκατάσταση, να διορθωθεί και να συμπεριληφθεί στον «αντιρατσιστικό» νόμο, η ποινικοποίηση της άρνησης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, της Μικράς Ασίας και των Αρμενίων.

Η προάσπιση της ιστορικής μνήμης του Ποντιακού Ελληνισμού, αποτελεί μέγιστο χρέος. Το οφείλουμε στην Ιστορία μας, το οφείλουμε στις ψυχές και στον μαρτυρικό Πόντο.

Τιμώντας, τη μνήμη των χιλιάδων Ποντίων συμπατριωτών μας, που έπεσαν θύματα της θηριωδίας και του μένους αυτών που ήθελαν τη γενοκτονία του Ποντιακού ελληνισμού, απαιτούμε το αυτονόητο.

Να συμπεριληφθεί στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο η ποινικοποίηση της άρνησης των Γενοκτονιών».