Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Βέροια: συνελήφθησαν τρία άτομα για κλοπή σε εταιρία κονσερβοποιίας

polizia5Συνελήφθησαν χθες (23.11.2013) βραδινές ώρες, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας, τρία άτομα ηλικίας 37, 40 και 45 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Για την ίδια υπόθεση είχε συλληφθεί την 22.11.2013 ένας 50χρονος ημεδαπός, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, ενώ είχε σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του παραπάνω 37χρονου για κλοπή μηχανημάτων και εξαρτημάτων.

Όπως προέκυψε από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας, ο 37χρονος μαζί με τους συνεργούς του, βραδινές ώρες της 21/22.11.2013, στη Βέροια Ημαθίας, αφού έκοψαν την συρμάτινη περίφραξη των εγκαταστάσεων της ανωτέρω εταιρείας,…  εισήλθαν σε αυτήν και αφαίρεσαν τέσσερα εξειδικευμένα μπρούτζινα εξαρτήματα από μηχανές κοπής κύβων ροδάκινων, μία ηλεκτρόλυση και ένα επαναφορτιζόμενο ηλεκτρικό δράπανο συνολικής αξίας περίπου (15.700) ευρώ.

Στη συνέχεια, ο 37χρονος διέθεσε τα αφαιρεθέντα μπρούτζινα εξαρτήματα στην εταιρεία ανακύκλωσης, 50χρονου ημεδαπού ο οποίος συνελήφθη. Τα τέσσερα προαναφερόμενα εξαρτήματα βρέθηκαν, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στο νόμιμο κάτοχό τους.

Ακολούθως, βραδινές ώρες της 22/23.11.2013, οι ανωτέρω εισήλθαν εκ νέου στο προαναφερόμενο εργοστάσιο κονσερβοποιίας και αφαίρεσαν μία εργαλειοθήκη με διάφορα εργαλεία και ένα βαλιτσάκι που περιείχε το φορτιστή και όλα τα εξαρτήματα του ηλεκτρικού δράπανου που είχε αφαιρεθεί το προηγούμενο βράδυ.

Η εργαλειοθήκη και το βαλιτσάκι που περιείχε το ηλεκτρικό δράπανο μαζί με το φορτιστή και τα εξαρτήματά του, βρέθηκαν σε ανοιχτή αποθήκη σε χωριό της Ημαθίας, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στο νόμιμο κάτοχό τους.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας.

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.