Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ανακοίνωση της Συνεργασίας Πολιτών Δήμου Αλεξάνδρειας

logo synergasia politon26/11/2013

Με αφορμή μια ανακοίνωση του συμπολίτη μας κ. Νίκου Λιολόπουλου (σημ.σ: ΕΔΩ) , θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε κάποια ζητήματα που επιμελώς “ξεχνάει ” να αναφέρει:

1ον. Η δημοτική παράταξη Συνεργασία Πολιτών του Νέου Δήμου Αλεξάνδρειας συγκροτήθηκε μετά από πρωτοβουλία πολιτών του Δήμου μας, με συμμετοχή και του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα από ανοιχτό κάλεσμα και τρείς ανοιχτές συνελεύσεις.

2ον. Συγκροτήθηκε πρώτα ως παράταξη σε βάση αρχών και θέσεων και ο Θανάσης Τσιάπλας την εκπροσώπησε ως επικεφαλής της μετά από απόφαση της συνέλευσης των μελών της.

3ον. Στις αρχές και τις θέσεις της παράταξης προεξάρχουσα ήταν η αντίθεση στο μνημόνιο και τον Καλλικράτη. (Τότε που κάποιοι άλλοι σφύριζαν αδιάφορα, με επιχειρήματα τύπου ότι “σε κάνα χρόνο θα βγούμε στις αγορές” και άλλα ευτράπελα).

4ον. Ο κ. Νίκος Λιολόπουλος δεν συμμετείχε σε καμιά από τις παραπάνω διαδικασίες, αλλά ασφαλώς τις γνώριζε, καθώς αρθρογραφούσε σχετικά εκείνη την περίοδο.

5ον. Τώρα που πρόσθεσε το μέγεθος του στους “όψιμους” Αντιδημητριακούς να του θυμίσουμε ότι στη συνέλευση της παράταξης μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου γύρου των προηγούμενων εκλογών, οπού αποφασίσθηκε η κατά συνείδηση ελεύθερη ψήφος στη δεύτερη Κυριακή, ήταν ο μόνος που ζήτησε η παράταξη να στηρίξει ανοιχτά Δημητριάδη ,ζητώντας μάλιστα ανταλλάγματα (μία Αντιδημαρχία).

6ον. Στο χρονικό αυτό σημείο τελειώνει και η οποιαδήποτε σχέση του κ Νίκου Λιολόπουλου με τη δημοτική παράταξη Συνεργασία Πολιτών του Νέου Δήμου Αλεξάνδρειας.

7ον. Την προηγούμενη Κυριακή αποστείλαμε Δελτίο τύπου σε όλες τις ιστοσελίδες και τις εφημερίδες της πόλης μας, με σκοπό την ενημέρωση των συμπολιτών μας για τις διεργασίες που πραγματοποιούνται στα πλαίσια παρέμβασης στα δημοτικά δρώμενα.

Δυστυχώς δεν δημοσιεύθηκε από όλους, καθώς έτσι θα προλάμβανε τυχόν παρεξηγήσεις από πανταχού παρόντες καλοθελητές.

Το παραθέτουμε λοιπόν με την παράκληση να δημοσιευτεί

«Δελτίου τύπου 16/11/13

Την Κυριακή 10 Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε συνάντηση συμπολιτών μας με αναφορά στην συνδυαμόρφωση ενός πλαισίου δράσης και παρέμβασης στα δημοτικά δρώμενα της πόλης μας.
Στη συνάντηση συμμετείχαν συμπολίτες μας από τον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς και της Οικολογίας, στελέχη του συνδυασμού Συνεργασία Πολιτών Αλεξάνδρειας, καθώς και πλήθος ανένταχτων.
Στη συνάντηση κυριάρχησε ο προβληματισμός για τη γενικότερη πολιτική κατάσταση όπως αυτή έχει διαμορφωθεί με τις ασκούμενες νεοφιλελεύθερες και μνημονιακές πολιτικές, τόσο στη χώρα, όσο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Έγινε ειδικότερη συζήτηση για το δήμο μας και αποφασίσθηκε δράση σε τοπικό επίπεδο με παρέμβαση στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.
Από τους συγκεντρωμένους ορίσθηκε εννεαμελής προσωρινή συντονιστική επιτροπή, η οποία θα έχει την ευθύνη να οργανώσει και να συγκαλέσει νέα δημόσια συγκέντρωση με συμμετοχή όλων των συμπολιτών που μοιράζονται τους ίδιους στόχους και τις ίδιες αγωνίες, προκειμένου να αποφασισθεί η περαιτέρω πορεία μας.
Η συντονιστική επιτροπή»

Το κείμενο που συζητήθηκε την Κυριακή 10 Νοέμβρη και είναι στη διαδικασία του διαλόγου βρίσκεται αναρτημένο στο facebook της Συνεργασία Πολιτών του Δήμου Αλεξάνδρειας https://www.facebook.com/profile.php?id=100001954561511

Τέλος, η Συνεργασία Πολιτών του Δήμου Αλεξάνδρειας καλεί, κάθε ενεργό πολίτη του Δήμου μας, σε μια πανδημοτική ανοικτή συγκέντρωση-συζήτηση αυτήν την Κυριακή στις 10:30 το πρωί στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου της Αλεξάνδρειας.