Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Άρθρο (Τ. Τασιόπουλος): “Τέτοιος χαφιές δεν γίνεται”

tassiopoulosΔεν περίμενε κανένας ότι θα έβλεπε μια διοίκηση σε έναν δήμο που θα άφηνε έναν εργολάβο που πληρώνεται αδρά, για να μεταφορτώνει και να μεταφέρει σκουπίδια σε οργανωμένο ΧΥΤΑ άλλου δήμου, με μόνη διασφάλιση ότι αυτό θα γίνονταν με ειδικά μηχανήματα με μόνωση και αντί των ειδικών μηχανημάτων, ο εργολάβος να χρησιμοποιεί φορτηγά που κουβαλούν αμμοχάλικα.

Ασφαλώς και δεν περίμενε κάποιος μια κυβέρνηση η οποία μπορεί να ισχυριστεί πως η μόνη γη που θα αφήσει, θα είναι καμένη γη, με το επιχείρημα ότι αυτή η γη θα μείνει απείραχτη γιατί δεν μπορεί να πουληθεί πουθενά ούτε λίγο πιο κάτω από δωρεάν.

Βέβαια η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση το πολεμάει.

Ας πούμε ότι διευρύνει τη φορολογική βάση με σκοπό να παίρνει λιγότερα από περισσότερους.

Όχι, περισσότερα από εκείνους που έχουν περισσότερα, γιατί μετά δεν θα μπορούν να στείλουν τα κεφάλαια τους στην Ελβετία.

Μήπως στην προσπάθεια να διευρύνει την φορολογική βάση, είδε την κυβέρνηση κανένας να δειλιάζει μπροστά στο γεγονός ότι η ανεργία μεγαλώνει; Όχι. Δεν φοβάται τέτοια πράγματα η κυβέρνηση.

Ούτε ο δήμος φοβάται τέτοια πράγματα και γι’ αυτό για να ισορροπήσει στα χωριά τις “τιμές ζώνης” των σπιτιών και των οικοπέδων τις ανεβάζει κατά περίπτωση και κατά 50%.

Γιατί;

Μα για να εισπράξει ο δήμος αυξημένο ΤΑΠ και να χρεώσει η ΔΕΗ αναλόγως το νέο ΧΑΡΑΤΣΙ.

Είδε κανένας συνταξιούχο να διαμαρτύρεται γιατί δε του φτάνει η σύνταξη; ΟΧΙ. Μήπως όμως είδε κανένας άνεργο, συνταξιούχο ή άρρωστο να διαμαρτύρεται για την κατάσταση που επικρατεί στα Νοσοκομεία ή στα ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ;

Στο δήμο διαμαρτυρήθηκε κανένας γιατί δημοτικοί σύμβουλοι από ενοίκια ή από μαγαζιά χρωστάνε χιλιάδες ευρώ; ΟΧΙ.

Δεν υπήρξε πτώση τιμών στα τρόφιμα;

Πόσο πωλούνται τα ληγμένα τώρα και πόσο πριν δυο χρόνια;

Μπήκαν μέχρι τώρα νέα μέτρα;

Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται κάθε φορά τα παλιά μέτρα με τη Τρόϊκα και πάντα βγαίνει κερδισμένη!!!!

Όλο κάτι παλιόμετρα παίρνει για να ξεγελάει τους Τροϊκανούς.

Και ο δήμος όμως όλο κάτι παλιοέργα των πρώην δήμων – π.χ. της τάξης των 9.000.000,00 περίπου ευρώ για λύματα στο ΠΛΑΤΥ με την διαδικασία της ΜΕΛΕΤΗΣ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ, δηλαδή χωρίς δημοπρασία – διαπραγματεύεται και πάντα νικάει αφού τα απρόβλεπτα του έργου δεν πάνε χαμένα.

Ξεχνάει κανένας την συντριπτική ήττα της Τρόϊκας στις διαπραγματεύσεις για τη μείωση του Φ.Π.Α. εστίασης που έδωσε στην αγορά μια τεράστια ανάσα, που την φύλαξε για να την θυμάται;

ΟΧΙ.

Μήπως ξεχνάει κανένας ότι ο δήμος πλήρωσε δεκάδες χιλιάδες ευρώ για ΦΠΑ που χρωστούσαν φίλοι ιδιώτες από τις αμμοληψίες της ΜΕΛΙΚΗΣ προφανώς για να θυμούνται οι συγκεκριμένοι εργολάβοι και να ανάβουν κανένα κερί στην εκκλησία;

Μήπως θυμάται κάποιος τα μούτρα του ΤΟΜΣΕΝ όταν ο πρωθυπουργός με διάγγελμά του ανακοίνωσε πως τα νέα μέτρα έλαβαν τέλος; ΟΧΙ.

Μια λίστα που κυκλοφορούσε με τον κωδικό ΛΑΓΚΑΡΝΤ είδατε η κυβέρνηση να την έδωσε πουθενά;

ΟΧΙ!!! Τέτοιος χαφιές δεν υπάρχει.

Μήπως όμως βρέθηκε κανένας για να πει πως μια ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, η οποία χρωστούσε στο ΔΗΜΟΣΙΟ από πρόστιμο των ΣΔΟΕ για την αμμοληψία της ΜΕΛΙΚΗΣ κοντά στα 250.000,00 ΕΥΡΩ και άρα δεν μπορούσε να εισπράξει, με ποια μαεστρία ο δήμος άλλαξε ΚΩΔΙΚΟ και ΑΦΜ να εισπραχτούν τα χρήματα;

Τέτοιος χαφιές δε γίνεται.

Και δε γίνεται γιατί κανένας δεν μπορεί με σιγουριά να πει τι ποσοστό καταλαμβάνουν οι δημαρχιακές μπούρδες που αραδιάζονται χωρίς να χρονομετρούνται, τι ποσοστό η δολιότητα της συγκάλυψης αφού όλα είναι προσωπικά δεδομένα, και τι η βλακεία όσων δέχονται να φορτώνονται ευθύνες που δεν τους αναλογούν.

Παρήγορο είναι ότι “ειδικοί επιστήμονες” όσους δεν καταλαβαίνουν από καιρό τους θεωρούν αναρχοάπλυτους.