Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Υπουργείο Εργασίας: προωθείται ρύθμιση για ένταξη στις ρυθμίσεις όσων χρωστούν στον ΟΑΕΕ έως και 10.000 ευρώ

300euroΤο υπουργείο Εργασίας προωθεί επέκταση σε οφειλές έως 10.000 ευρώ για το ευνοϊκό καθεστώς ρυθμίσεων που ισχύει σήμερα στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) για οφειλές έως 5.000 ευρώ.

Στην απόφαση οδηγείται το υπουργείο με δεδομένο το γεγονός ότι είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός εκείνων με οφειλές έως 10.000 ευρώ, μικρών κυρίως επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν προβλήματα, όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου στη Βουλή.

Διαπιστώθηκε επίσης ότι υπήρξε πολύ μεγάλο γραφειοκρατικό πρόβλημα, το οποίο εμποδίζει πολλές μικρές επιχειρήσεις με οφειλές από 5.000 ευρώ έως 10.000 ευρώ να μπουν στη ρύθμιση (τους ζητείται πλήθος εγγράφων μεταξύ των οποίων και φορολογική ενημερότητα).

Όπως λοιπόν έκανε γνωστό σήμερα ο Β. Κεγκέρογλου, αποτελεί πολιτική απόφαση να παύσει η υποχρέωση προσκόμισης φορολογικής ενημερότητας για οφειλές έως 10.000 ευρώ και οι ίδιες προϋποθέσεις που ισχύουν για τις οφειλές έως 5.000 ευρώ να επεκταθούν και στις οφειλές έως 10.000 ευρώ.

Ως προς την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των επαγγελματιών, ο υφυπουργός αναγνώρισε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα διότι δεν υπάρχει πρόνοια για τους ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ στην περίπτωση που δεν έχουν καλύψει τις υποχρεώσεις τους.