Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Σόιμπλε: “οι φορολογούμενοι δεν θα σώσουν τις τράπεζες”

schoebleΟι Γερμανοί φορολογούμενοι, ενώ την ίδια ώρα στην Ελλάδα συζητείται η απελευθέρωση των πλειστηριασμών για λογαρισμό των τραπεζών που έχουν σωθεί με το χρήμα των πολιτών.

Αααα, κακά τα ψέμματα! Μπορεί στην Ελλάδα το …σχέδιο “διάσωσης” να ήταν διαφορετικό, στη Γερμανία όμως δεν τους παίρνει να κάνουν διάφορα πειράματα. Άλλωστε τα πειράματα είναι για τα πειραματόζωα, όχι για τους Γερμανούς!

Ο Γερμανός υπουργός οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στο περιοδικό Ταγκεσπίγκελ αμ Ζόνταγκ εμφανίζεται κατηγορηματικά αντίθετος στη διάσωση των τραπεζών από τους Γερμανούς φορολογούμενους. Υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να διατεθούν τα χρήματα των Γερμανών πολιτών για να σωθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες,ούτε πρόκειται να χρησιμοποιηθεί κανένας πόρος των φορολογουμένων για να ενισχυθεί ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας.

Και όλα αυτά πότε; Μετά τις γερμανικές εκλογές, εν μέσω της διαπραγμάτευσης με τους Σοσιαλδημοκράτες για το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού αλλά κυρίως αφού οι γερμανικές τράπεζες έχουν ξεφορτωθεί – εδώ και πολύ καιρό, είναι η αλήθεια – τα διάφορα τοξικά ομόλογα που προέρχονταν από τον ευρωπαϊκό νότο και κυρίως από την Ελλάδα.

Και άσε τους Έλληνες να ψάχνουν διέξοδο στο ευρω-αδιέξοδο με τρόπο που δεν θα θίγει το “κοινό” νόμισμα και την “Ένωση”…