Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Περί της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων

neg1“Πατείς με πατώ σε έγινε εχθές στα καταστήματα λόγω του ότι δόθηκε η ευκαιρία στους καταναλωτές να ξοδέψουν τα χρήματα που έχουν αλλά δεν κατάφερναν όλον αυτό τον καιρό να τα ξοδέψουν επειδή τα καταστήματα ήταν κλειστά τις Κυριακές.

Τα πλήθη συνέρρευσαν στις αγορές των πόλεων που επέλεξαν να ανοίξουν την Κυριακή ενώ οι κααταναλωτές προτίμησαν τα μικρά καταστήματα”.

Πολύ καλό για να είναι πραγματικό, εεε;

Ας είμαστε ρεαλιστές! Η ιστορία είναι ξεκάθαρη: το πρόβλημα με την αγορά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ το ωράριο λειτουργίας της. Το πρόβλημα είναι πως οι καταναλωτές ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ, δεν τους περισσεύουν πλέον χρήματα για να κάνουν αγορές (που μπορεί να είναι απολύτως απαραίτητες, μπορεί και όχι).

Επίσης ένα ακόμη πράγμα είναι ξεκάθαρο: το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές δεν είναι κάτι απαραιτήτως κακό.Ευνοεί όμως ΕΞΟΦΘΑΛΜΑ τα μεγάλα καταστήματα και τα τεράστια σούπερ μάρκετ, πέραν του ότι δεν αφήνει περιθώρια στους εργαζομένους. Γιατί είναι (το λιγότερο) βλακεία να πει κάποιος ότι θα προσληφθούν κι άλλοι εργαζόμενοι για το κυριακάτικο άνοιγμα. Με τον ίδιο αριθμό εργαζομένων θα εξακολουθήσει να δουλεύει το 99,99% των πολυκαταστημάτων, την Κυριακή θα την “βγάζουν” οι ίδιοι υπάλληλοι που εργάζονται Δευτέρα με Σάββατο.

Τέλος, όσο καλή διάθεση κι αν έχουμε να δούμε τα πράγματα ρόδινα, είναι σαφές πως το μάρμαρο θα το πληρώσουν οι μικροί και οι οικογενειακές επιχειρήσεις. Ο μικρός δεν μπορεί να πληρώσει αυτούς που έχει, θα προσλάβει και άλλους; Χλωμό! Η οικογενειακή επιχείρηση θα πρέπει να επιλέξει αν θα κλείσει το μαγαζί ή αν θα κάνει να ξανειδωθεί σε κανά εξάμηνο.

Αυτά τα ολίγα και μακάρι να κάνουμε πάλι λάθος!!!