Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Δηλώσεις για γέλια από τους Ευρωπαίους “φίλους”

STSEI-vertΟι “δανειστές” μας δεν είναι χαζοί. Γιατί ξέρουν καλά πως αν κάτι αλλάξει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ στην Ελλάδα δεν πρόκειται να πάρουν τα λεφτά τους πίσω αλλά δεν πρόκειται να αγοράσουν τίποτε που να πωλείται σε τιμές εξευτελιστικές. Έτσι φροντίζουν αραιά και που να “γλυκάνουν” το πικρό ποτήρι που η χώρα πίνει τα τελευταία 3,5 χρόνια – όμως μόνο με δηλώσεις που (νομίζουν πως) θα κατευνάσουν το κλίμα.

Στο πλαίσιο αυτό ήταν οι σημερινές δηλώσεις του εκπροσώπου της Μέρκελ Στέφεν Ζάιμπερτ αλλά και του άλλου φωστήρα της ευρωπαϊκής σκηνής του προέδρου της Ευρωβουλής (και υποψηφίου για την προεδρία της Επιτροπής) Μάρτιν Σουλτς.

Ο Ζάιτμπερτ είπε το συγκλονιστικό, πως δηλαδή η γερμανική κυβέρνηση δεν βλέπει καμία σύνδεση των γεγονότων στην Ελλάδα με τις συμφωνίες που έχουν κάνει οι ελληνικές κυβερνήσεις με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Ο Σούλτς πάλι τα έβαλε με την – όντως – ανεξέλεγκτη Επιτροπεία: “Δεν είναι δυνατόν η τρόικα, που έχει νομίμως συσταθεί, αλλά στη λειτουργία της επεμβαίνει στη ζωή των ανθρώπων, να μην είναι υπόλογη σε κάποιον θεσμό, είπε.