Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Αλλαγή στον καιρό, έντονα φαινόμενα και πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες 48 ώρες

kkΑλλαγή στα καιρικά φαινόμενα αναμένουν οι μετεωρολόγοι για την Κεντρική Μακεδονία (και όχι μόνο για την περιοχή αυτή). Σύμφωνα με δελτίο εκτάκτων καιρικών φαινομένων που εκδόθηκε νωρίτερα σήμερα, αναμένεται επιδείνωση του καιρού από σήμερα αργά το απόγευμα η οποία θα αρχίσει από τα βορειοδυτικά της χώρας μας.

Για σήμερα αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Πελοπόννησο.

Αύριο Κυριακή (24-11-2013) τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν στην παραπάνω περιοχή και σταδιακά θα επεκταθούν στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και μετά το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και από το απόγευμα στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς, της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας.

Τη Δευτέρα (25-11-2013) τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν:
1. κατά διαστήματα στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο.
2. στη Θράκη (μέχρι το πρωί), στο ανατολικό Αιγαίο (μέχρι το απόγευμα) και στα Δωδεκάνησα (μέχρι αργά το βράδυ).
3. χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της Μακεδονίας και από το βράδυ σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας (περίπου 600 με 700 μέτρα).
δ) σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από την Τρίτη (26-11-13) σε όλη τη χώρα από βορρά προς νότο. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σχεδόν σε όλα τα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας.