Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

20 χρόνια κάθειρξη στον Τσοχατζόπουλο

Ποινή κάθειρξης 20 ετών επέβαλε το δικαστήριο στον πρώην υπουργό Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών.
Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κατ΄επάγγελμα και κατ΄ εξακολούθηση, χωρίς να του αναγνωρίσει ελαφρυντικό.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, που διαφοροποιήθηκε σε σχέση με την πρόταση των εισαγγελέων μόνο για την κόρη του πρώην υπουργού Αρετή Τσιοχατζοπούλου επιβάλλοντάς της μεγαλύτερη ποινή, οι ποινές έχουν ως εξής:

Άκης Τσοχατζόπουλος, Κάθειρξη 20 ετώνΑστέριος Οικονομίδης, Κάθειρξη 12 ετών
Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, Κάθειρξη 13 ετών
Νίκος Ζήγρας, Κάθειρξη 6 ετών. Είναι ο μοναδικός κατηγορημένος στον οποίο αναγνώρισε το δικαστήριο ελαφρυντικό, συγκεκριμένα αυτό της ειλικρινούς μεταμέλειας και με πρόταση για αναστολή που αναμένεται να γίνει δεκτή από το δικαστήριο
Γιώργος Σαχπατζίδης, Κάθειρξη 13 ετών
Αρετή Τσοχατζοπούλου – Κάθειρξη 12 ετών. Με εισαγγελική πρόταση για 10ετη κάθειρξη και με πρόταση για αναστολή που αναμένεται να γίνει δεκτή από το δικαστήριο
Βίκη Σταμάτη – Κάθειρξη 12 ετών
Γιάννης Σμπώκος – Κάθειρξη 16 ετών
Ταλίτα – Μαρία Τσεκούρα – Κάθειρξη 10 ετών
Γιώργος Κωνσταντάτος – Κάθειρξη 10 ετών
Νίκος Γεωργουλάκης – Κάθειρξη 10 ετών
Οράτιος Μελάς – Κάθειρξη 10 ετών
Κωνσταντίνος Αντωνιάδης – Κάθειρξη 10 ετών

Τέλος, ποινές κάθειρξης 6 ετών στον καθένα επιβλήθηκαν στους Παναγιώτη Σταμάτη, Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, Φώτη Αρβανίτη και Νίκο Καρατζά.

Οι τέσσερις τελευταίοι, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου είχαν κριθεί ένοχοι χωρίς την επιβαρυντική περίσταση της διάπραξης του αδικήματος της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ΄ επάγγελμα.

Σημειώνεται πως επειδή υπάρχουν ευεργετικές διατάξεις για όσους έχουν περάσει το 70ό έτος της ηλικίας τους (το 1/5 της ποινής), και δεδομένου ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος είναι ήδη προφυλακισμένος πάνω από ένα χρόνο, υπολογίζεται πως θα παραμείνει ακόμα στη φυλακή λιγότερο από τέσσερα χρόνια.