Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Την γρήγορη επίλυση σημαντικών ζητημάτων ζήτησε από τον Διοικητή του ΟΑΕΔ ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης

tsypΜε τον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Θεόδωρο Αμπατζόγλου είχε συνάντηση σήμερα (8 Οκτωβρίου) στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού ο Αναπληρωτής Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Πιερίας κ. Κώστα Κουκοδήμο.

Κατά τη διάρκεια της εκτενούς συζήτησης τους, ο κ. Τσαβδαρίδης ζήτησε από τον κ. Αμπατζόγλου να μεριμνήσει ταχύτατα ο ΟΑΕΔ για:

Α) την άμεση καταβολή του επιδόματος αφερεγγυότητας στους απολυθέντες των ΕΑΣ Βέροιας και ΕΑΣ Νάουσας.

Β) την γρήγορη έναρξη του Προγράμματος Ενίσχυσης Νεανικής Επιχειρηματικότητας που αφορά περί τους 2000 δικαιούχους.

Γ) την γρήγορη έναρξη του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας που αφορά την κάλυψη θέσεων εργασίας σε φορείς του Δημοσίου από ανέργους αποφοίτους λυκείου και πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Δ) την σύντομη εργασιακή αποκατάσταση των εκπαιδευτικών των Σχολών ΟΑΕΔ που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

Ο κ. Αμπατζόγλου δεσμεύθηκε στον Βουλευτή Ημαθίας ότι όσον αφορά το επίδομα αφερεγγυότητας, αυτό θα καταβληθεί στους δικαιούχους απολυθέντες αν και εφόσον πληρώνονται οι προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος για την καταβολή του. Για τα Προγράμματα Νεανικής Επιχειρηματικότητας και Κοινοφελούς Εργασίας, ο Διοικητής του ΟΑΕΔ δεσμεύθηκε ότι πρόκειται να ξεκινήσουν μέχρι τα τέλη του τρέχοντος μηνός (Οκτώβριος), ενώ, όσον αφορά τη διαθεσιμότητα των Εκπαιδευτικών των Σχολών του ΟΑΕΔ, διαβεβαίωσε τον κ. Τσαβδαρίδη ότι ο ΟΑΕΔ καταβάλλει προσπάθειες σε συνεργασία με το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης αλλά και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου οι εκπαιδευτικοί είτε να επαναπροσληφθούν ως εκπαιδευτικοί στις δομές του ΟΑΕΔ όπου υπάρχουν καταγεγραμμένες ανάγκες, είτε να μετακινηθούν στις Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ).