Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Πληρωμή με τράμπα ακίνητα;; Έχουμε ξεφύγει τελείως (στην περίοδο της ανεργίας του 29% και της συνεχούς ύφεσης)!!!

casa6Το έχουμε αναφέρει πολλάκις και θα το επαναλαμβάνουμε συνεχώς: η προσφυγή στους “δανειστές” ήταν το μεγαλύτερο Ιστορικό λάθος από ιδρύσεως του Ελληνικού Κράτους.

Η προσφυγή αυτή, πέραν όλων των άλλων, θα έφερνε μια σειρά από μέτρα που θα είχαν ως αποτέλεσμα τους το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου, την ατέλειωτη φορολόγηση των πάντων αλλά κυρίως τη διάλυση του κοινωνικού ιστού.

Πλέον φέρνουν στο τραπέζι ένα δίλημμα που είναι κεφαλαιώδους σημασίας για τον μέσο Έλληνα που σέβεται τον εαυτό του (αλλά χρωστάει στο Δημόσιο, είναι άνεργος ή με ψαλιδισμένο μισθό και έχει στην κατοχή του ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΚΙΝΗΤΟ, το σπίτι του): “φυλακή ή το σπίτι σου ;;”

Γιατί σύμφωνα με όσα προωθούνται με το νομοσχέδιο για τη φορολογία των ακινήτων,……. οι πολίτες, όταν δεν θα έχουν άλλο τρόπο να εξοφλήσουν τα πάσης φύσεως χρέη τους, θα προσφεύγουν στην εκχώρηση των ακινήτων προς το Ελληνικό Δημόσιο και θα γίνεται συμψηφισμός των οφειλών με την αξία του ακινήτου που θα αποτιμάται κατά περίπτωση βάσει ειδικής μεθοδολογίας. Με αυτόν τον τρόπο οι οφειλέτες θα αποφεύγουν τις ποινικές διώξεις και τη φυλακή.

Και για να φανεί το μέγεθος του παραλογισμού που προωθείται, δείτε μια σημαντική λεπτομέρεια (όπως την περιγράφουν οι ειδικότεροι ημών) : αν ο φορολογούμενος – οφειλέτης μεταβιβάσει στο Δημόσιο ακίνητο μεγαλύτερης αξίας από τη συνολική οφειλή και υπάρχει διαφορά υπέρ του ελληνικού δημοσίου μεταξύ της αξίας του ακινήτου που μεταβιβάζεται και της ληξιπρόθεσμης οφειλής, τότε το επιπλέον ποσό δεν επιστρέφεται.