Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Παραιτήθηκε λίγες ώρες μετά την εκλογή

symvasfaleiasoheΜε μια κίνηση που δύσκολα μπορεί να ερμηνευτεί (σχετικά με τις μελλοντικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή), η Σαουδική Αραβία εμμέσως παραιτήθηκε από μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ λίγες ώρες μετά από την εκλογή της σε αυτό.

Οι Σαουδάραβες – που για την εκλογή τους στηρίχτηκαν σε ΗΠΑ και σε μουσουλμανικές χώρες – αρνήθηκαν να λάβουν τη θέση τους και στη συνέχεια εξέδωσαν και ανακοινώσεις κατά του Συμβουλίου Ασφαλείας. Το σαουδαραβικό ΥΠΕΞ αναφέρει πως «το Συμβούλιο απέτυχε στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων του στη Συρία», γεγονός που «επιτρέπει» στο καθεστώς του προέδρου Ασαντ «να συνεχίζει τη σφαγή του λαού του και να κάνει χρήση χημικών οπλών ατιμώρητα. Αυτό αποτελεί απόδειξη και δείγμα της ανικανότητας του Συμβουλίου Ασφάλειας να εκτελέσει το έργο του και να αναλάβει τις ευθύνες του». Επίσης αναφέρονται σε ανικανότητα και στο Παλαιστινιακό θέμα.

Να σημειωθεί πως η Σαουδική Αραβία, που δεν θέλει να βλέπει ούτε ζωγραφιστούς τους Αλεβίτες που κυβερνούν την Συρία, από την πρώτη στιγμή των συγκρούσεων υποστήριξε όσο καμία άλλη αραβική χώρα τους αντικυβερνητικούς με χρήματα και όπλα.