Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Λεκτικές κωλοτούμπες επιπέδου!

thitaΠριν διαβάσετε παρακάτω, δείτε πρώτα ΕΔΩ!!

Υπάρχει κάτι που όλοι μας το ζούμε καθ όλη τη διάρκεια του βίου μας αλλά το καταλαβαίνουμε ελάχιστα ή καθόλου μέσα στην καθημερινότητά μας: ο πλούτος της ελληνικής γλώσσας.

Πριν να πούμε τα σχετιζόμενα με τον τίτλο της ανάρτησης, κάντε ένα “πείραμα”, που δεν σχετίζεται με λέξεις αλλά με εκφράσεις: καθίστε μπροστά σε έναν καθρέφτη και πείτε “θ”. Δείτε στην περιοχή του στόματός σας και στη συνέχεια γράψτε το “θ” σε ένα κομμάτι χαρτί. Είδατε καμιά ομοιότητα;; Τέτοια γλώσσα έχουμε!

Πάμε στα …δικά μας τώρα.

Μιλάμε, αυτή η γλώσσα μας που υπάρχει εδώ και χιλιάδες χρόνια, είναι πραγματικά ΤΕΡΑΣΤΙΑ. Τεράστια σε ιστορία, σε πλούτο λέξεων, εκφράσεων. Αν δε είσαι πολιτικός, τότε μιλάμε για ΤΟ βοήθημα! Σε αυτό το βοήθημα προστρέχουν οι πολιτικοί μας όταν τα πράγματα στριμώχνουν άγρια. Όταν σηκώνουν μπαϊράκια και λένε διάφορα αλλά στη συνέχεια βάζουν την ουρά στα σκέλια γιατί πολύ απλά έχουν υπογράψει διάφορα.

Τις τελευταίες μέρες κατακλύστηκαν τα ΜΜΕ από δηλώσεις για πρωτογενή πλεονάσματα, για μέτρα που δεν θα ξαναληφθούν ποτέ πια, για απαγκιστρώσεις από την αγκαλιά των αφεντικών του ευρώ Γερμανών. Ώσπου ξαφνικά τα μπαϊράκια κατέβηκαν μονομιάς και οι δηλώσεις σταμάτησαν. Με μια και μόνη κουβέντα από τους “δανειστές”: “Αυτά τα έχετε υπογράψει!”.

Και “κάντε απολύσεις, κλείστε επιχειρήσεις (ακόμη κι αν είναι να κλείσουν στρατηγικές για τη χώρα βιομηχανίες), συνεχίστε τις περικοπές!”.

Έτσι, μπήκαμε στην ακριβώς αντίθετη ρότα, σε αυτή όχι των νέων μέτρων αλλά των περικοπών σε συντάξεις και εφάπαξ επειδή είχαν συμφωνηθεί αλλά δεν …εφαρμόστηκαν. Μπήκαμε σε λογική αναζήτησης “κοινωνικών συναινέσεων”. Εδώ είναι που η ελληνική γλώσσα παίζει το ρόλο της και βοηθά στο να παρουσιαστεί το μαύρο για άσπρο.