Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Κόντρα Μπουτάρη – Τζιτζικώστα με φόντο παρέλαση και Χρυσή Αυγή

parelasithessΜπουτάρης: “θα το σκεφτώ να θα πάω στην παρέλαση”

Τζιτζικώστας: “ Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε καμία περίπτωση δεν δέχεται μαθήματα δημοκρατίας από τον κύριο Μπουτάρη”.

Στην κόντρα και η αντιπολίτευση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κ. Μακεδονίας, που και αυτή αντιδρά.

 Ψιλοχαμός στη Θεσσαλονίκη μετά τη δήλωση Μπουτάρη ότι δεν θα ανέβει στην εξέδρα των επισήμων αν βρίσκονται σε αυτή και στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Η αρχή έγινε όταν (σύμφωνα με την ιστοσελίδα thestival.gr) ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, μιλώντας στην επιτροπή διαβουλεύσεων του δήμου Θεσσαλονίκης, τόνισε ότι «δεν είναι δυνατόν να καλούνται οι χρυσαυγίτες σε τέτοιες εκδηλώσεις καθώς είναι αποδεδειγμένο ότι πρόκειται για εγκληματική οργάνωση» ενώ φέρεται να πρόσθεσε ότι θα το σκεφτεί πολύ για το αν τελικά θα δώσει το «παρών» στην παρέλαση και αναρωτήθηκε για το αν η περιφέρεια μπορεί να αποσύρει την πρόσκληση προς το κόμμα της Χρυσής Αυγής.

Στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης απάντησε ο (τυπικά) διοργανωτής της παρέλασης, περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας: «Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε καμία περίπτωση δεν δέχεται μαθήματα δημοκρατίας από τον κύριο Μπουτάρη, ο οποίος πρόσφατα δέχτηκε χορηγία από τη Χρυσή Αυγή για την περιβαλλοντική οργάνωση Αρκτούρος και αναγκάστηκε να την επιστρέψει μόνο όταν έγινε αποδέκτης της κατακραυγής της κοινής γνώμης και των συμπολιτών μας.

Δεν μας προκαλεί καμία εντύπωση το γεγονός ότι ο κύριος Μπουτάρης για ακόμη μία φορά προσπαθεί να κλέψει λίγα λεπτά δημοσιότητας, εκμεταλλευόμενος μέχρι και την Εθνική μας επέτειο κατά του φασισμού και του ναζισμού. Επιλέγει να αγνοήσει τους νόμους του κράτους και τον ισχύοντα νόμο της Πολιτείας για την παρέλαση, ο οποίος ορίζει ρητά ότι καλούνται όλοι οι βουλευτές όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, όπως επιδεικτικά έχει επιλέξει να αγνοεί εδώ και τέσσερα χρόνια τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης.

Το εάν θα παραβρεθεί ή όχι στην παρέλαση ο κύριος Μπουτάρης αφορά μόνο τον ίδιο και θα κριθεί για αυτή του την απόφαση από τους συμπολίτες μας. Άλλωστε, δεν θα προκαλέσει καμία έκπληξη η επιλογή του, καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι προτιμά άλλου είδους παρελάσεις, τις οποίες υποστηρίζει με ιδιαίτερο ζήλο.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας λειτουργεί πάντα θεσμικά, εντός του νόμου γιατί αυτός είναι ο τρόπος που πρέπει να λειτουργούν όλοι, στα πλαίσια μιας ευνομούμενης πολιτείας. Η δημοκρατία δεν πλήττεται από την τήρηση των νόμων, η δημοκρατία πλήττεται ανεπανόρθωτα από όσους επιμένουν να τους καταπατούν».