Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Κλείνει το αστυνομικό τμήμα στο Πλατύ;

Διαβάζουμε σήμερα το πρωί στον “Βεροιώτη”, σε ανάρτησή του ΕΔΩ, πως σύμφωνα με πληροφορίες που το blog διαθέτει το Αστυνομικό Τμήμα του Πλατέος οδεύει προς κλείσιμο και πως οι υπηρεσίες θα μεταφερθούν (θα συγχωνευτούν στην ουσία) στο γειτονικό αστυνομικό τμήμα της Αλεξάνδρειας.

Το blog επικαλείται “εγκυρότατες” πηγές στην Αθήνα και δεν υπάρχει η πρόθεση να το αμφισβητήσουμε αυτό, αφού δεν είναι λίγες οι φορές που έχει “βγάλει” ειδήσεις. Όπως και να έχει – και ορθώς αναφέρεται σε αυτό ο συντάκτης – το λουκέτο θα έλθει μέσα στο πλαίσιο των γενικότερων αλλαγών που σχεδιάζονται στο Υπουργείο.

Το συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα……. είχε κλείσει προ ολίγων ετών και στη συνέχεια με ενέργειες πολιτικής φύσης υπουργικού …επιπέδου ξανάνοιξε. Το θέμα είναι μέχρι πότε θα παίζουν οι πολιτικοί σχεδιασμοί ρόλο σε τόσο σημαντικά θέματα όπως η ασφάλεια και η δημόσια τάξη, αλλά και πόσο – αν επαληθευτεί τελικά η είδηση – είναι αποφασισμένη η Τοπική Αρχή να επιδιώξει όχι μόνο να μην κλείσει το συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα αλλά να αναβαθμιστεί κιόλας (από άποψη προσωπικού είναι γνωστό πως το Α.Τ. Πλατέος έχει ελλείψεις), αφού η θέση του Πλατέος είναι κομβική και πολλές φορές η αναγκαιότητα πληρέστερης αστυνόμευσης ήταν προφανής.