Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ιταλία: αλλαγή πλεύσης από τον Μπερλουσκόνι (αλλά και προφανές τέλος εποχής)

Ούτε ο Πρωθυπουργός Λέτα πίστευε το γύρισμα και ήταν έτοιμος να φάει τη γραβάτα του, μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα…

“Τέλος εποχής” λένε όλοι, αν και με τον Μπερλουσκόνι δεν είναι να πεις ποτέ τη φράση αυτή. Γιατί έχει αποδειχθεί πολλές φορές επτάψυχος, χαλκέντερος κλπ κλπ.

Τέλος εποχής λένε, γιατί όπως φαίνεται έχουν αρχίσει και τον εγκαταλείπουν ορισμένοι από τους πιο στενούς και πιστούς του φίλους μέσα στο κόμμα του, που είδαν (όπως και όλη η Υφήλιος δηλαδή) τη σύνδεση των προσωπικών περιπετειών του Καβαλλιέρε με την πολιτική σταθερότητα της Ιταλίας. Κι αν δεν είναι τέλος εποχής για τον Σίλβιο, σίγουρα οι εξελίξεις σηματοδοτούν το προφανές τέλος εποχής του κόμματός του, όπως το γνωρίσαμε έως τώρα.

Η κυβέρνηση Λέττα χαίρει (ξανά) από εχθές της ψήφου εμπιστοσύνης αμφοτέρων των σωμάτων του Ιταλικού Κοινοβουλίου. Ο ίδιος ο Σίλβιο, αφού είδε πως στο τέλος ο μόνος χαμένος θα ήταν αυτός, γύρω στις 14.30 ώρα Ελλάδας εμφανίστηκε ξαφνικά και δήλωσε πως το κόμμα του θα στηρίξει τελικά την Κυβέρνηση Λέττα.

Πάντως ήδη υπάρχουν μέσα στο κόμμα του Μπερλουσκόνι δυο “συνιστώσες”, οι οποίες είναι θέμα χρόνου να διαχωριστούν και επίσημα (ήδη εγείρονται ερωτήματα για το ποια από τις δυο θα πάρει μαζί της το όνομα και το σύμβολο του κόμματος).