Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Η πείνα πλανάται επάνω (και) από την Ευρώπη

sysitioΣε εκατομμύρια μετρούνται πλέον οι Ευρωπαίοι που λόγω της κρίσης που έχουν στήσει οι “αγορές” ζουν αποκλειστικά και μόνο με βοήθεια από το κράτος ή από Οργανισμούς όπως ο Ερυθρός Σταυρός ή από φορείς όπως η Εκκλησία.

Στην Ελλάδα η κατάσταση είναι γνωστή, δεν χρειάζεται ανάλυση. Τα πράγματα είναι δραματικά για εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που ζουν αποκλειστικά και μόνο από τα συσσίτια της Εκκλησίας, Δήμων της χώρας ή φορέων. Πλέον όσοι χρειάζονται επισιτιστική βοήθεια είναι πάρα πολλοί και δεν υπάρχουν όρια: νέοι, ηλικιωμένοι, άνεργοι, οικογένειες ολόκληρες στις οποίες δεν εργάζεται κανένα μέλος τους, συνταξιούχοι που έχουν να επιλέξουν μεταξύ της αγοράς φαρμάκων ή τροφίμων. Δεν υπάρχουν περιορισμοί.

Στην Ευρώπη εκατομμύρια άνθρωποι ζουν πλέον αποκλειστικά και μόνο από την επισιτιστική βοήθεια. Στη Βρετανία για πρώτη φορά από το 1945 ο Ερυθρός Σταυρός ετοιμάζεται να μοιράσει αυτό το χειμώνα τρόφιμα, όπως κονσέρβες και ζυμαρικά, σε πολίτες της Βρετανίας που βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα της πείνας, λόγω της οικονομικής “κρίσης”. Στις χώρες της πρώην ανατολικής Ευρώπης η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη ενώ και στο ίδιο μήκος κύμματος με τη Βρετανία κινούνται και άλλες χώρες της δυτικής Ευρώπης, όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία ή η Πορτογαλία – οι οποίες έχουν πληγεί από την “κρίση” στην οικονομία περισσότερο από άλλες.