Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ημερίδα του Παραρτήματος Ημαθίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας στις 20/10

ellinikimathimatikietairia_imathiaΤο Παράρτημα Ημαθίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας σε συνέχεια της κατάθεσης προτάσεων του για το Νέο Λύκειο και της συμμετοχής του στην πρόσφατη διαβούλευση, διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Τα Μαθηματικά της Γ΄ Λυκείου και οι Πανελλαδικές Εξετάσεις. Διαπιστώσεις και προτάσεις».

Η ημερίδα απευθύνεται στους συναδέλφους μαθηματικούς, αλλά και στους υποψήφιους των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων. Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 10:00 π.μ. στην αίθουσα της Βιβλιοθήκης του 5ου ΓΕΛ Βέροιας.

Ενδεικτικά τα πεδία της ημερίδας αφορούν:

-την επιρροή των Πανελλαδικών Εξετάσεων στο εκπαιδευτικό μας σύστημα όπως στους τομείς επιλογής των τελειόφοιτων, τη ποιότητα της παρεχόμενης μαθηματικής εκπαίδευσης, τη διαμόρφωση των διδακτικών μεθόδων,

-τη θέση των Πανελλαδικών Εξετάσεων όπως θεσμοθετήθηκαν με το νόμο για την Αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Ν4186),

-τη παρουσίαση συγκεκριμένων παραδειγμάτων από τα γραπτά των μαθητών, όπου θα αναλυθεί η προέλευση των παρανοήσεων και θα υποδειχθούν ορισμένες διδακτικές παρεμβάσεις που μπορούν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Οι εισηγητές της ημερίδας είναι:

  • ο Σχολικός Σύμβουλος Μαθηματικών της Ημαθίας κ. Γιώργος Πούλος με θέμα: «Οι Πανελλαδικές εξετάσεις στο Λύκειο. Το σήμερα και το αύριο».
  • ο Σχολικός Σύμβουλος Μαθηματικών του Κιλκίς κ. Γιάννης Θωμαΐδης με θέμα: «Ανάλυση της επίδοσης των μαθητών στο νομαρχιακό διαγώνισμα προσομοίωσης μαθηματικών κατεύθυνσης της Γ΄ Λυκείου: Συμπεράσματα και προτάσεις».
  • ο μαθηματικός-φροντιστής κ. Γιάννης Απλακίδης με θέμα: «Τι δείχνουν οι επιδόσεις των μαθητών στα μαθηματικά».

Μετά το τέλος των εισηγήσεων θα ακολουθήσει συζήτηση.