Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Εξιχνιάστηκαν πέντε περιπτώσεις κλοπών οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή της Ημαθίας και της Θεσσαλονίκης κατά το τελευταίο εικοσαήμερο

manette2Συνελήφθησαν τρία άτομα ηλικίας 12,14 και 16 ετών – αναζητείται ένα ακόμη άτομο 20 ετών.

Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας πέντε περιπτώσεις κλοπών οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή της Ημαθίας και της Θεσσαλονίκης.

Συνελήφθησαν τρία άτομα ηλικίας 12,14 και 16 ετών τα οποία ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες των κλοπών, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός επιπλέον ημεδαπού ηλικίας 20 ετών, ο οποίος συμμετείχε στις κλοπές των οχημάτων.

Ειδικότερα, την 29.10.2013 νυχτερινές ώρες στην Πατρίδα Ημαθίας, εντοπίστηκαν δύο οχήματα, ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι τρεις συλληφθέντες (ηλικίας 12, 14 και 16 ετών) και ένα Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο 20χρονος. Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στα οχήματα προκειμένου να πραγματοποιηθεί αστυνομικός έλεγχος, πλην όμως ο οδηγός του Ι.Χ. επιβατικού οχήματος επιβράδυνε απότομα την πορεία του, με αποτέλεσμα τη διαφυγή του προπορευόμενου Ι.Χ. φορτηγού οχήματος.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το ανωτέρω Ι.Χ. φορτηγό αφαιρέθηκε νωρίτερα την ίδια ημέρα από την αυλή της οικίας ενός 75χρονου στην Στενήμαχο Ημαθίας.

Κατόπιν αστυνομικών αναζητήσεων και κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών το αφαιρεθέν όχημα εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή Ταγαροχωρίου Βέροιας και αποδόθηκε στο νόμιμο κάτοχό του.

Από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι προαναφερόμενοι:

  • την 11/12.10.2013 βραδινές ώρες αφαίρεσαν από τη Νάουσα δύο Ι.Χ. φορτηγά οχήματα .

  • την 28/29.10.2013 βραδινές ώρες από την Θεσσαλονίκη αφαίρεσαν ένα Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο το οποίο βρέθηκε την 29.10.2013 στο Κλειδί Ημαθίας. Από το ανωτέρω όχημα έλειπαν διάφορα εξαρτήματα.

  • την 28/29.10.2013 βραδινές ώρες από το Κλειδί Ημαθίας, αφαίρεσαν ένα Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο το οποίο βρέθηκε την ίδια ημέρα στην Θεσσαλονίκη.

Το προαναφερόμενο Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι τρεις συλληφθέντες κατασχέθηκε.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.