Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Δίκη Τσοχατζόπουλου: ένοχος ο Άκης, αύριο (;) η ανακοίνωση των ποινών


Ένοχος για όλες τις κατηγορίες βρέθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Άκης Τσοχατζόπουλος, μετά από διαδικασία πέντε μηνών. Σύμφωνα με το προεδρείο ο πρώην υπουργός κρίνεται ένοχος κατά το κατηγορητήριο με όλες τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου.

Σύμφωνα με το δικαστήριο προκάλεσε ζημία 55 εκ. ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο.

Ομοίως, ένοχοι κρίνονται ο αρχιτέκτονας Αριστείδης Οικονομίδης, η λογίστρια Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, ο εξάδελφος του πρώην υπουργού Νίκος Ζήγρας, ο οποίος κρίθηκε αθώος για μία πράξη που αφορά έμβασμα σε λογαριασμό της Βίκυς Σταμάτη.
Με την επιβαρυντική περίσταση της νομιμοποίησης εσόδων κατ’ επάγγελμα κρίθηκαν ένοχοι, επίσης, ο επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης, η κόρη του πρώην υπουργού Αρετή Τσοχατζοπούλου, η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη, ο πρώην γενικός διευθυντής Εξοπλισμών Γιάννης Σμπώκος, η δικηγόρος Ταλίτα Μαρία Τσεκούρα, ο δικηγόρος Γιώργος Κωνσταντάτος (που κρίθηκε αθώος για μια πράξη χρήσης πλαστού εγγράφου), ο οδοντίατρος Νίκος Γεωργουλάκης και οι επιχειρηματίες Οράτιος Μελάς και Κωνσταντίνος Αντωνιάδης.

Ένοχοι χωρίς την επιβαρυντική περίσταση της διάπραξης κατ΄επάγγελμα νομιμοποίηση εσόδων, που κατά τον νόμο τιμωρείται με κάθειρξη 5-10 έτη, κρίθηκαν οι Παν. Σταμάτης, Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, ο επιχειρηματίας, πρώην βουλευτής Φώτης Αρβανίτης και ο ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου Ιανός Νίκος Καρατζάς.

Το δικαστήριο, κήρυξε αθώους λόγω αμφιβολιών, τον επιχειρηματία Παντελή Ζαχαριάδη και τον Κύπριο δικηγόρο Σπύρο Χατζηνικολάου.

με πληροφορίες από διάφορα sites (κυρίως nooz.gr)