Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Δήμος Βέροιας: διαψεύδει τη φήμη για δωρεάν παροχή καυσόξυλων

dimveroiasΜε ανακοίνωσή του ο Δήμος Βέροιας διεψεύδει πως θα προχωρήσει σε δωρεάν διανομή ξύλων στους δημότες του, όπως γράφτηκε σε ορισμένα τοπικά μέσα. Στην ανακοίνωσή του ο Δήμος αναφέρει τα ακόλουθα:

Διάψευση λανθασμένης είδησης

Για λόγους που δεν γνωρίζουμε, τις τελευταίες ημέρες αναπαράχθηκε από τοπικά ΜΜΕ (κυρίως ηλεκτρονικά) η είδηση της διανομής καυσόξυλων δωρεάν από το Δήμο.

Ο Δήμος Βέροιας… … δεν έδωσε ποτέ ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία γίνεται δωρεάν διανομή καυσόξυλων σε δημότες.

Ο Δήμος Βέροιας έδωσε ανακοίνωση καλώντας όσους μπορούν να βοηθήσουν στο έργο της Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου προσφέροντας για απόρους συμπολίτες τους, ξυλόσομπες και άλλα υλικά θέρμανσης.

Ο Δήμος Βέροιας διαθέτει πολύ μικρές δασικές εκτάσεις ως συνιδιοκτήτης του Δημοσίου και αυτό που κάνει είναι να χορηγεί ατομικές ανάγκες καυσόξυλων στους δικαιούχους των ορεινών κοινοτήτων, που είναι εκατοντάδες νοικοκυριά, όπου διενεργούνται υλοτομίες, και όπως προβλέπεται από το νόμο.

Λόγω της δημιουργηθείσας παραπληροφόρησης του κοινού, η οποία δεν οφείλεται στο Δήμο, θα ακολουθήσει την προσεχή εβδομάδα η έκδοση σχετικού ενημερωτικού δελτίου με το οποίο οι πολίτες θα πληροφορηθούν έγκυρα και επίσημα για ότι ισχύει για την χορήγηση καυσοξύλων.