Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Βεσυρόπουλος: “Άμεσα πρέπει να ανοίξει μια συζήτηση για τη μείωση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης”

vesiropoulosΤην έντονη αντίδραση του Βουλευτή Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολου Βεσυρόπουλου, προκάλεσαν τα όσα διακινήθηκαν τις τελευταίες ημέρες και είδαν το φως της δημοσιότητας, αναφορικά με εισηγήσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για αύξηση του Ειδικού φόρου στο πετρέλαιο.

Από το Βήμα της Βουλής, με παρέμβαση του προς τον Υπουργό Οικονομικών, τόνισε ότι πρέπει να τεθεί και να διευθετηθεί άμεσα η πρόταση για τη μείωση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, καθώς και η διεύρυνση των κριτηρίων για τη χορήγηση του επιδόματος πετρελαίου.

«Όσοι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή εισηγούνται αύξηση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο, προφανώς δεν γνωρίζουν τι έχει συμβεί στην Ελλάδα, δεν γνωρίζουν την πραγματική εικόνα.

Προέρχομαι από τη Βόρεια Ελλάδα, εκεί που οι κλιματολογικές συνθήκες είναι ιδιαίτερα δύσκολες τη χειμερινή περίοδο. Άμεσα πρέπει να ανοίξει μια συζήτηση για τη μείωση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Είναι ο μόνος τρόπος για να υπάρξουν δημόσια έσοδα. Η τιμή πλέον του πετρελαίου θέρμανσης, όπως διαμορφώνεται σήμερα, είναι απαγορευτική για τα νοικοκυριά. Και υπάρχει και παράπλευρη επιβάρυνση στο περιβάλλον εκτός από τις κοινωνικές επιπτώσεις.

Παράλληλα, πρέπει να ανοίξει και μία δεύτερη συζήτηση, που αφορά τη διεύρυνση των κριτηρίων για τη χορήγηση του επιδόματος. Οι συνθήκες δεν είναι ίδιες με την περυσινή περίοδο ενώ και ο χειμώνας ενδέχεται να είναι πιο βαρύς. Είναι ζήτημα άμεσης προτεραιότητας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βεσυρόπουλος.

Σε ότι αφορά το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού που κατατέθηκε στη Βουλή, ο Βουλευτής Ημαθίας, επισήμανε ότι για πρώτη φορά οι θυσίες που υποβλήθηκαν οι Έλληνες πολίτες, φαίνεται να πιάνουν τόπο.

Για πρώτη φορά, θα υπάρξει οριακός αλλά θετικός ρυθμός ανάπτυξης 0.6%, που θα προέλθει από την αύξηση των εξαγωγών, την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων με πόρους του ΕΣΠΑ και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, την βελτίωση της ρευστότητας. «Αυτά τα πραγματικά στοιχεία, αποτελούν το μεγάλο όπλο της χώρας στη δύσκολη διαπραγμάτευση που γίνεται. Αυτό που πρέπει να κατανοήσουν όλοι, μέσα από αυτή τη συζήτηση, είναι ένα. Δεν επιτυγχάνει η κυβέρνηση τους στόχους. Τους επιτυγχάνουν η Ελλάδα και οι Έλληνες πολίτες». υπογράμμισε ο κ. Βεσυρόπουλος.

Τέλος, έντονη ήταν η κριτική που άσκησε στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρα, κάνοντας λόγω για κενό στρατηγικής και για ανέξοδη πολιτική, που εξακολουθεί να στηρίζεται σε θεωρητικά σχήματα και επιχειρήματα και στο ξεπερασμένο δίπολο μνημόνιο – αντιμνημόνιο. «Η αλήθεια είναι, ότι παρατηρούμε όλοι μία ροπή του κ. Τσίπρα προς περισσότερο ρεαλιστικές θέσεις και προτάσεις. Κανείς ή ελάχιστοι πλέον, προτάσσουν το σκίσιμο της δανειακής σύμβασης, την κατάργησή της σε ένα άρθρο, όπως έλεγε ο ΣΥΡΙΧΑ και ο Πρόεδρος του κατά το παρελθόν. Είναι καιρός να έρθουν όλοι στον κόσμο του ρεαλισμού και της πραγματικότητας» τόνισε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Ημαθίας.