Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Βέροια: Εξιχνιάστηκαν πέντε περιπτώσεις διαρρήξεων και απόπειρων διαρρήξεων και δύο περιπτώσεις εμπρησμών

polizia13Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, πέντε περιπτώσεις διαρρήξεων και απόπειρων διαρρήξεων και δύο περιπτώσεις εμπρησμών που διαπράχθηκαν στην πόλη της Βέροιας την 17.10.2013.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και ύστερα από ενδελεχή αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 36χρονος τις πρώτες πρωινές ώρες της 17.10.2013 διέπραξε:

  • απόπειρα διάρρηξης στο περίπτερο ενός 35χρονου αφαιρώντας τελικά το κοντάρι – μανιβέλα της τέντας του περιπτέρου.

  • διάρρηξη στο κατάστημα μίας 71χρονης, χωρίς να αφαιρέσει τίποτα.

  • απόπειρα διάρρηξης σε κοσμηματοπωλείο ενός 47χρονου.

  • διάρρηξη στο κατάστημα ενός 29χρονου αφαιρώντας είδη ρουχισμού αξίας 4.000 ευρώ.

  • διάρρηξη στο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ενός 41χρονου με την χρήση του αφαιρεθέντος κονταριού και αφαιρώντας την ταμειακή μηχανή που δεν είχε χρήματα.

Κατά την αποχώρηση του από το κατάστημα, ο 36χρονος προκάλεσε εμπρησμό από πρόθεση καταστρέφοντας ολοσχερώς το συγκεκριμένο κατάστημα, καθώς και το γειτονικό κατάστημα ενός 54χρονου που δεν περιείχε αντικείμενα.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Βέροιας, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί η συμμετοχή του δράστη και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του προαναφερόμενου, που δε συνελήφθη, θα υποβληθεί στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.