Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Αλλαγές στο πετρέλαιο θέρμανσης ζητούν βουλευτές – αποχή από τη διάθεσή του αποφάσισαν οι βενζινοπώλες

Βουλευτές της ΝΔ, κυρίως από τις εκλογικές περιφέρειες της βόρειας Ελλάδας, ζήτησαν τη διεύρυνση των γεωγραφικών κριτηρίων βάσει των οποίων δίδεται το επίδομα θέρμανσης (οι ορεινές περιοχές αλλά και οι νομοί που έχουν χαρακτηριστεί παραμεθόριοι και προβληματικοί να ενταχθούν στην Α’ Ζώνη), ενώ αναφέρουν πως πρέπει να αλλάξει το σύστημα αφού είναι αποτυχημένη η επιλογή εξίσωσης του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο κίνησης και στο πετρέλαιο θέρμανσης. Να σημειωθεί πως για φέτος η επιστροφή θα φτάνει τα 35 λεπτά του ευρώ ανά λίτρο.

Απ’ την άλλη, η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ) και οι 44 ενώσεις βενζινοπωλών που συμμετέχουν σε αυτήν αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αποχή από τη διάθεση πετρελαίου θέρμανσης, λόγω των σοβαρών προβλημάτων που, όπως αναφέρουν, παραμένουν άλυτα λίγες ημέρες πριν την έναρξη (15/10) της διάθεσης του πετρελαίου.

«Οι καταναλωτές δεν γνωρίζουν σε τι τιμή θα αγοράσουν, ποιοι θα πάρουν το επίδομα, πώς θα το πάρουν και πότε. Οι βενζινοπώλες δεν γνωρίζουν με ποιο τρόπο θα διακινηθεί το πετρέλαιο θέρμανσης» σημειώνει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος.