Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ξεκίνησε το Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής

progprolepsisΞεκίνησε το Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής, με τη διανομή μικρογευμάτων σε 12.400 μαθητές 83 σχολείων στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη, την Ημαθία και την Πάτρα.

Το Πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται από το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής & Εργασιακής Ιατρικής, με δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», για τρίτη συνεχή χρονιά, προβλέπεται να καλύψει το σχολικό έτος 2013-14 περισσότερα από 300 δημόσια σχολεία και 50.000 μαθητές της ελληνικής επικράτειας. Η ένταξη νέων σχολείων είναι σε εξέλιξη με στόχο την κάλυψη ακόμη περισσότερων κοινωνικο-οικονομικά ευπαθών περιοχών, που πλήττονται από την οικονομική κρίση.

Όλοι ανεξαιρέτως οι μαθητές των σχολείων που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα λαμβάνουν καθημερινά δωρεάν ένα υγιεινό μικρογεύμα, σχεδιασμένο ειδικά για τις διατροφικές ανάγκες τους.

Επίσης, καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους, με ειδικά διαμορφωμένο υλικό, που περιλαμβάνει σύντομα μηνύματα και συμβουλές για την υγιεινή διατροφή, και με εκπαιδευτικές δράσεις για γονείς και παιδιά, το Πρόγραμμα θα ενισχύει την υγιεινή διατροφή και την ευρύτερη προαγωγή της υγείας, τόσο των ίδιων των μαθητών όσο και των οικογενειών τους.