Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Νάουσα, Κυριακή 20 Οκτωβρίου (10.00-17.00): συγκέντρωση τροφίμων-ειδών πρώτης ανάγκης

trofimasygΗ συγκέντρωση τροφίμων-ειδών πρώτης ανάγκης και φαρμάκων είναι ο στόχος της κοινής δράσης Δήμου, Εκκλησίας, Συλλόγων και Φορέων της Νάουσας. Για το σκοπό αυτό με πρωτοβουλία του Δημάρχου Τάσου Καραμπατζού έγινε σύσκεψη χθες στο Δημαρχείο της Νάουσας.

Στη σύσκεψη αποφασίσθηκε να ξεκινήσει την ερχόμενη Κυριακή 20 Οκτωβρίου στην πλατεία Καρατάσου, από ώρα 10:00 το πρωί μέχρι το απόγευμα ώρα 17:00, η συγκέντρωση τροφίμων-ειδών πρώτης ανάγκης (γάλα, αλεύρι, λάδι, ρύζι, ζυμαρικά, παιδικές τροφές, κ.ά.), ειδών ατομικής υγιεινής και παιδικές πάνες, ειδών καθαριότητας (σαπούνια, σαμπουάν, απορρυπαντικά κλπ.).

Επισημαίνεται ότι, … η συγκέντρωση φαρμάκων θα ξεκινήσει την Κυριακή και θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες στο Κ.Α.Π.Η. Νάουσας, όπου οι πολίτες θα προσφέρουν φάρμακα, τα οποία θα καταγράφονται από το προσωπικό και στη συνέχεια με την εθελοντική συνεργασία του Φαρμακευτικού και του Ιατρικού Συλλόγου θα χορηγούνται δωρεάν στους ασθενείς.

Η συγκέντρωση τροφίμων θα συνεχιστεί τις επόμενες εβδομάδες και η διανομή τους σε άπορες οικογένειες και πολίτες θα γίνει με αντικειμενικά κριτήρια, τα οποία θα καθορίσει η Επιτροπή Αλληλεγγύης που έχει συσταθεί για το σκοπό αυτό.

Καλούνται όλοι οι πολίτες να στηρίξουν την κοινή εθελοντική πρωτοβουλία αλληλεγγύης για τον συνάνθρωπο.sysknaouss

Στη σύσκεψη συμμετείχαν: η πρόεδρος του Ν.Π. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Δήμου κ. Ευδοξία Ιτσκάρα, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νάουσας κ. Θωμάς Τσουκαλάς, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών-Οικονομικών κ. Γιώργος Ηλίας, ο Αντιπρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κ. Θεόφιλος Τεληγιαννίδης, ο πάτερ Αθανάσιος Νίκου, ως εκπρόσωπος της εκκλησίας και οι εκπρόσωποι των Συλλόγων: «Ελπίδα» (κ.κ. Πέρσα Δουβαρά και Ναυσικά Αυξέντη), «Φίλοι του Νοσοκομείου» (κ. Λία Ναουμίδου), «Αγαθοεργός Αδελφότητα Κυριών Νάουσας» (κ.κ. Ευδοξία Μπέρσου και Βασιλική Σμυρλή), «Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού» (κ. Γεωργία Ζαρομυτίδου), «Φίλοι του Καρναβαλιού», (κ. Ευαγγελία Καράμπελα), «Mom in Action» (κ. Μαρία Χατζηκυριακού), «Νέοι Νάουσας» (κ. Νικόλαος Βράντσης), «Ίδρυμα X. & M. Δημούλα» (κ. Αναστάσιος Καραμπατζός, Δήμαρχος). Συμμετείχαν ακόμη, ο Δ/ντής του Φαρμακείου του Νοσοκομείου Νάουσας κ. Ιωάννης Μπολιός, ο υπεύθυνος του συσσιτίου της εκκλησίας κ. Εμμανουήλ Κολοβός, ο κ. Γιώργος Ορδουλίδης κ.ά. Επίσης, την πρωτοβουλία υποστηρίζει υλικοτεχνικά και η Β΄Μ.Κ.