Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Κατερίνη: όσπρια “Χωρίς Μεσάζοντες” αύριο στις 09:00

ospxm

Στις 19 Οκτωβρίου θα διατεθούν στην Κατερίνη (στο πάρκινγκ Δικαστηρίων, από τις 09.00) για πρώτη φορά, αγροτικά προϊόντα “Χωρίς Μεσάζοντες” τα οποία καλλιεργήθηκαν με συμβολαιακή γεωργία. Παραγωγοί της Πιερίας, μετά από συμφωνία με την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας, έσπειραν τα χωράφια τους γνωρίζοντας πως η σοδειά τους θα διατεθεί απευθείας στους πολίτες παρακάμπτοντας τους μεσάζοντες.

  • Ρεβίθια προς 2€ το κιλό, σε συσκευασίες των 5 κιλών/10€ η συσκευασία
  • Φασόλια μέτρια προς 2€ το κιλό, σε συσκευασίες των 2,5 κιλών/5€ η συσκευασία
  • Φακές χοντρές προς 1,5€ το κιλό, σε συσκευασίες των 3,3 κιλών/5€ η συσκευασία

Οι παραγωγοί Καλλιόπη Καραδήμου και Ευφραιμίδης Χαράλαμπος έσπειραν φέτος 480 στρέμματα όσπρια και το επόμενο Σάββατο θα διατεθεί η σοδειά τους (φασόλια, ρεβίθια, φακές) στους καταναλωτές συμπολίτες μας. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βήμα του κινήματος «Χωρίς Μεσάζοντες» διότι τα οφέλη της πρωτοβουλίας αυτής είναι πολλαπλά, μεταξύ άλλων το ιδιαίτερα χαμηλό κόστος των προϊόντων για τους καταναλωτές, το μεγαλύτερο κέρδος για τους παραγωγούς, η αυτονομία του τόπου σε αγροτικά προϊόντα και η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Η ΕΟΔνΠ καλεί τον κόσμο να στηρίξει τους παραγωγούς του τόπου μας και τα προϊόντα τους, τα οποία είναι άριστης ποιότητας και σύμφωνα με τις βιοχημικές εξετάσεις στις οποίες έχουν υποβληθεί, είναι απαλλαγμένα από φυτοφάρμακα.

Επίσης καλεί τους παραγωγούς που επιθυμούν να καλλιεργήσουν με τον ίδιο τρόπο γεωργικά προϊόντα, να προσέλθουν το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στο χώρο διανομής ή να επικοινωνήσουν με τα μέλη της ομάδας.

Τέλος, πληροφορεί τα μέλη και τους φίλους της ΕΟΔνΠ πως κατά τη διάρκεια της διανομής του Σαββάτου θα διατεθεί δοκιμαστικά, σε περιορισμένη ποσότητα, εκτός παραγγελιών, ρεβιθάλευρο άριστης ποιότητας. Επίσης θα διανεμηθούν συνταγές οσπρίων.