Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Η χορωδία του Δήμου «ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΕΣ ΦΩΝΕΣ» διεκδικεί την συμμετοχή στην Ολυμπιάδα Χορωδιών στην Ρίγα της Λετονίας

alexandrinesfonesΗ ανάρτηση είναι από τον Valto, ΕΔΩ – εμείς θα …αναγκαστούμε να προσθέσουμε κάτι: στην επαπειλούμενη παρακμή απαντάς ΜΟΝΟ με πολιτισμό. Οι χορωδίες του Δήμου ΠΡΕΠΕΙ να στηριχτούν και για έναν επιπλέον λόγο: είναι εξαιρετικές, θαυμάσιες.

Και θα επιμείνουμε σε κάτι (για το οποίο προ 15ημέρου μας κατηγόρησαν, αλλά ελάχιστα μας ενδιαφέρει): βγάλτε τις χορωδίες στον κόσμο! Ευκαιρίες υπάρχουν: από τις ημέρες της απελευθέρωσης της περιοχής (τη βδομάδα που ακολουθεί) μέχρι τα Χριστούγεννα.

Η δουλειά που γίνεται στις χορωδίες του Δήμου από μαέστρους και μέλη έχουν φέρει τις Αλεξανδρινές Φωνές μέσα στις 1000 καλύτερες χορωδίες του κόσμου.

Το 2014 στη Ρίγα πραγματοποιείται η Ολυμπιάδα Χορωδιών όπου γίνεται προσπάθεια να υπάρξει συμμετοχή από την πόλη μας χωρίς όμως τίποτα να είναι επίσημο.

Είναι τέτοια η οικονομική συγκυρία αλλά και οι απαιτήσεις του συγκεκριμένου θεσμού που δυσκολεύουν μια συμμετοχή, πιθανών το κόστος να μπορέσει να καλυφτεί από κάποιον χορηγό (εκεί μπορεί να δούμε ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ).

Όπως και να έχει ακόμα και να μην ευδοκιμήσει αυτή η προσπάθεια η καταξίωση των χορωδιών μέσα από συμμετοχές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό είναι μια πραγματικότητα, ζωντανή απόδειξη πως με δουλειά, οργάνωση και την αντίστοιχη στήριξη από τον Δήμο (στήριξη που υπήρξε) μπορούν να πραγματοποιηθούν μικρά πολιτιστικά θαύματα.

ΔΕΙΤΕ την σελίδα από την ολυμπιάδα στη Ρίγα εδω

Τις μέχρι τώρα συμμετοχές εδω