Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Δυο πολύ καλές εκδηλώσεις με επίκεντρο το Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα

ef610-vertΤην ερχόμενη Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, ο Ενιαίος Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα θα γιορτάσει για άλλη μια φορά φέτος την Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών, στο Παρατηρητήριο Νέας Αγαθούπολης Πιερίας. Οι επισκέπτες, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν μία ξεχωριστή μέρα στη φύση και να γνωρίσουν τα άγρια πουλιά της περιοχής κάνοντας birdwatching, αλλά και συμμετέχοντας στις ξεναγήσεις στον υγρότοπο της Νέας Αγαθούπολης.

Τα παιδιά θα μπορούν να πάρουν μέρος στα εργαστήρια κατασκευών και χειροτεχνίας και να συμμετέχουν στα Περιβαλλοντικά Παιχνίδια που διοργανώνει το ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου και η περιβαλλοντική οργάνωση «Φίλοι του Περιβάλλοντος – Πιερία 2008». Επίσης, στο Θεματικό Περίπτερο της Νέας Αγαθούπολης θα λειτουργεί το πρόγραμμα Μικρόκοσμος, όπου, με μικροσκόπια και τηλεσκόπια, τα παιδιά γνωρίζουν τον θαυμαστό κόσμο των εντόμων. Η Γιορτή θα διαρκέσει από τις 10 το πρωί ως τις 2 μετά το μεσημέρι.

Επίσης, την μεθεπόμενη Κυριακή 13 Οκτωβρίου διοργανώνεται η 3η Οικογιορτή Γαλλικού Ποταμού, στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Γαλλικού Ποτάμου, στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης.