Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας: παρουσίαση βιβλίου με τίτλο “Αναδρομές στην Ημαθία Γη”

ανηβιβλΟ Σύλλογος Βεροιέων Αθηνών και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας θα παρουσιάσουν την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013, ώρα 6.15 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Βέροιας (στην οδό Έλλης 8), το βιβλίο “Αναδρομές στην Ημαθία Γη” του Δημήτρη Κλήμη. Για το βιβλίο θα μιλήσει ο δημοσιογράφος κ. Δημήτρης Καρασάββας ενώ το συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει ο κ. Θεόδωρος Πολυχρονιάδης.

Μέσα στις σελίδες του βιβλίου ο αναγνώστης συναντά εικόνες και στιγμιότυπα της παλιάς Βέροιας στα χρόνια μεταξύ 1945-1960. Ο συγγραφέας ψάχνει πίσω από τις αράχνες στα καλντερίμια της αγαπημένης του Βέροιας και τοποθετεί σκιές και ονόματα που έφυγαν και χάραξαν την ιστορία τους στις πέτρες.
Γυρίζει και ξαναγυρίζει και πάλι πίσω για να βρεί ξανά στις στράτες της, στέκια με ιστορίες και πρόσωπα σημαδιακά παλιά και να προσπαθεί νοερά μαζί τους να στραγγίξει το ποτήρι με τις σωστές αναλογίες από το κρασί της ζωής.

Ο Δημήτρης Κλήμης γεννήθηκε το 1936 στη Θεσσαλονίκη. Από το 1937 ζει στη Βέροια. Κείμενά του δημοσιεύθηκαν στην τοπική εφημερίδα “Εξόρμηση” του Τηλεφάνη Τριανταφυλλίδη, όπου κράτησε μία στήλη με χρονογράφημα για 3 χρόνια.