Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Προσοχή: απάτη μέσω facebook οδηγεί σε malware

laptopFBΜια νέα έξυπνα διαμορφωμένη απάτη μέσω Facebook emails χρησιμοποιείται από διαδικτυακούς εγκληματίες ώστε να εξαπατούν τους χρήστες να επισκέπτονται κακόβουλες ιστοσελίδες.
Στον τίτλο αναφέρεται: «Γειά σου [όνομα προφίλ], δες ορισμένες σελίδεςbπου μπορεί να σου αρέσουν,» και το περιεχόμενο του email φέρει το ακόλουθο κείμενο: «Κάνε “like” σε αυτές τις σελίδες για να λαμβάνεις ενημερώσεις στο News Feed.»
Όταν οι χρήστες κάνουν κλικ στις επιλογές «Βρες περισσότερες σελίδες» ή «Επιστροφή στο Facebook», ανακατευθύνονται σε μια από τις πολλές κακόβουλες ιστοσελίδες.
Ερευνητές της ThreatTrack Security έχουν εντοπίσει τουλάχιστον εννέα παράνομες ιστοσελίδες παγκοσμίως, οι οποίες έχουν παραβιαστεί από τους κακόβουλους χρήστες και τρέχουν αυτή τη σκευωρία.
Όλες οι επηρεαζόμενες ιστοσελίδες έχουν ρυθμιστεί ώστε να φιλοξενούν ένα BlackHole exploit kit, το οποίο εκμεταλλεύεται τα τρωτά σημεία των υπολογιστών των θυμάτων για την εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού.
Σε περίπτωση που λάβετε κάποιο παρόμοιο email, βεβαιωθείτε ότι οι επιλογές που σας δίνονται σας κατευθύνουν στο Facebook και όχι σε κάποια άλλη ιστοσελίδα.

Πηγή: secnews.gr