Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Προς πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες στρέφονται οι εκπαιδευτικοί

8raniaΝα προχωρήσουν σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 16 Σεπτεμβρίου, λίγες ημέρες μετά το «πρώτο κουδούνι της χρονιάς», προσανατολίζονται οι εκπαιδευτικοί.
Την ερχόμενη Δευτέρα, κατά τη γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ και μόλις δύο ημέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα ληφθεί η τελική απόφαση για τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών.
Το τελευταίο διήμερο, στις συνεδριάσεις των γενικών συνελεύσεων των ΕΛΜΕ, φαίνεται πως προκρίνεται το σενάριο δυναμικών κινητοποιήσεων με πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 16 Σεπτεμβρίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΟΛΜΕ από το καλοκαίρι είχε προαναγγείλει «θερμό» φθινόπωρο, αντιδρώντας έντονα στη διαθεσιμότητα και τις υποχρεωτικές μετατάξεις εκπαιδευτικών και ζητώντας απόσυρση του ν/σ για το νέο Λύκειο.
Η Ομοσπονδία προγραμματίζει να πραγματοποιήσει σήμερα στις 6 το απόγευμα συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της (στη συμβολή Ερμού και Κορνάρου) και στη συνέχεια πορεία προς το Σύνταγμα.
Για την Τρίτη, ημέρα ψήφισης του ν/σ για το νέο Λύκειο, έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε νέα συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της, στις 18:30 και πορεία προς το Σύνταγμα.