Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Περικοπές, περικοπές, περικοπές …

finlandiaΔεν είναι να το διασκεδάζουμε. Ούτε να λέμε “καλά να πάθουν” επειδή μας το έπαιζαν ινστρούχτορες και εισπράκτορες. Η κατάσταση είναι σοβαρή και αν δεν αλλάξει κάτι, τότε η Ευρώπη οδεύει ταχύτατα στον οικονομικό μεσαίωνα, από τον οποίο ΔΕΝ θα σωθεί κανείς.

“Οπα!” που λένε και οι μορφωμένοι και προικισμένοι με 60 πτυχία και καμιά 20αριά μεταπτυχιακά στα οικονομικά! Τι γίνεται; Άρχισαν να πολλαπλασιάζονται τα προβληματάκια στον μερκελικό παράδεισο;

Δεν ήξεραν, δεν ρώταγαν; Κι αν ντρέπονταν να ρωτήσουν, γιατί δεν έβλεπαν το προφανές, πως δηλαδή θα έρθει και η δική τους η σειρά κάποτε και θα αναγκαστούν να κάνουν και οι ίδιοι ότι ανάγκασαν τους Έλληνες να κάνουν τα τελευταία 3 χρόνια;

Μετά την Ολλανδία (θυμηθείτε ΕΔΩ) , τώρα ο λόγος είναι για τη Φινλανδία – το άλλον “σκληρό” εταίρο των Γερμανών. Η Φινλανδία σαφώς δεν είναι στο δικό μας χάλι, πρέπει όμως να προχωρήσει και αυτή σε περικοπές (γιατί ουδείς ξεφεύγει από το σχέδιο υποταγής δια της οικονομικής επιβολής).

Πολιτικοί αλλά και αξιωματούχοι της Φινλανδίας δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η Φινλανδία να προχωρήσει σε περικοπές ύψους 1 δισ. ευρώ από τις δημόσιες δαπάνες του 2014, προκειμένου να συγκρατήσει το χρέος της. Αν δεν γίνει αυτό, τότε υφίσταται το ενδεχόμενο να γίνει υπέρβαση του ορίου του 60% του χρέους επί του ΑΕΠ και να χαθεί και το 3Α της πιστοληπτικής ικανόητας από τις (μαυρ)αγορές.