Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Παρατηρήσεις του δημ. συμβούλου Τ. Τασιόπουλου για διαδικτυακές ψηφοφορίες (και άλλα)

tassiopoulosΜια σειρά παρατηρήσεων και συμπερασμάτων αναφέρει σε άρθρο-επιστολή του ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας Τάσος Τασιόπουλος που απέστειλε στα τοπικά ΜΜΕ και blogs. Συγκεκριμένα αναφέρει τα παρακάτω:

Είναι γνωστό πως το Αλεξάνδρεια-Γιδάς στα πλαίσια των αναζητήσεών της Δικτυακής του Πύλης, διοργάνωσε μεταξύ των φίλων της, διάφορες ψηφοφορίες -που δεν είναι γκάλοπ- και αφορούσαν:

1) το θέμα της διαγράμμισης

2) αν είναι ευχαριστημένοι οι φίλοι της από την διοίκηση Δημητριάδη

3) αν είναι ευχαριστημένοι από το σχέδιο της ανάπλασης

4) ποιόν θα ψήφιζαν για δήμαρχο στις ερχόμενες εκλογές ανάμεσα σε πέντε εκδηλωμένες υποψηφιότητες για να είναι υποψήφιοι για υποψήφιοι και στον “άγνωστο άλλο” και

5) αν είναι ευχαριστημένοι οι φίλοι της στήλης από την αντιπολίτευση.

– Σε ότι αφορά το θέμα της διαγράμμισης, ίσως δεν έγινε αντιληπτό, ότι στο ερώτημα αυτό καθ” αυτό, ΔΕΝ υπήρχαν περιθώρια διαφορετικής απάντησης απο το 100% στο ΝΑΙ.

– Προφανώς όμως, το ζήτημα δεν είναι αν συμφωνεί κανένας με τις διαγραμμίσεις, αλλά με τα συμπαραμορτούμενα που έχουν κοινωνική, κανονιστική και οικονομική διάσταση.

– Η παράμετρος της ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗΣ διάστασης, ασφαλώς συμπαρασύρει και την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ, αφού η «ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ» που διάλεξε ο Δήμαρχος και η παρέα του εκ των πραγμάτων θα αποδεικνύονταν ανεφάρμοστη, γιατί ήταν βέβαιο, για μας στην αντιπολίτευση, ότι θα σκόνταφτε τόσο στον ΚΟΚ όσο και στον ΓΟΚ και τελικά ο Δήμος ΔΕΝ θα εισέπραττε ούτε ένα ευρώ π.χ. από τις δυο πλευρές της «ΒΕΤΣΟΠΟΥΛΟΥ» λόγω πρασιάς και οικοδομικής γραμμής, εκτός και αν όλα αυτά έγιναν για ψηφοθηρικούς λόγους. Μήπως ΔΕΝ έγιναν;

-Άρα το μόνο που πέτυχαν ήταν -με την προσπάθεια εμπλοκής της αστυνομίας- να ξαναθυμίσουν παλιές εποχές όπου ο κοινοτάρχης με τον χωροφύλακα γύριζαν τα μαντριά και φόβιζαν τους τσομπαναραίους.

– Το ερώτημα είναι τι έκανε η αντιπολίτευση γι” αυτό;

– Σε όλους τους τόνους, σύσσωμη η αντιπολίτευση πρότεινε διευθέτηση «ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ» που θα έλυνε κάθε πρόβλημα.

– Ποιος το έμαθε αυτό ;

– Μάλλον κανείς! Αφού έμεινε στα τέσσερα ντουβάρια της αίθουσας συνελεύσεων, καθώς η αντιπολίτευση ΔΕΝ διαχειρίζεται ξένο χρήμα για να κοινωνήσει απόψεις.

– Στο αν είναι ευχαριστημένοι οι φίλοι της στήλης, από την διοίκηση ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ δεν χρειάζεται σχολιασμό, αφού το 87% (ΟΧΙ- ΛΙΓΟ – ΚΑΘΟΛΟΥ) μιλάει μόνο του.

– Στο τρίτο ερώτημα «αν είναι ευχαριστημένοι από το σχέδιο της ανάπλασης» -το οποίο συνεκτελούν εργολάβοι, δημοτικοί σύμβουλοι- η έκπληξη είναι ότι υπάρχουν κάποιοι λίγοι, που με την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το έργο, είναι ευχαριστημένοι. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ !!!!

– Στο τέταρτο ερώτημα το θέμα είναι ότι ο εν ενεργεία δήμαρχος που ήρθε καβαλάρης για να σώσει τον μεγάλο ασθενή, που έλεγε ότι είναι η ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ, επιλέγεται μόνο από το 15% -ασφαλώς για την σημερινή κατάντια και αυτό είναι μεγάλο- τα λέει όλα μα όλα, καθώς οι ανθυποψήφιοί του συμπληρώνουν το 48% και ο νικητής είναι ο “ΑΛΛΟΣ” με 37%.

– Αυτό αποδεικνύει – στο βαθμό που τα αποτελέσματα είναι αξιόπιστα, -που ΔΕΝ είναι επειδή δεν είναι δημοσκόπηση (gallop)- ότι ο Δήμαρχος χαιρετάει με βεβαιότητα πλησίστιος την Δανιμαρκία.

– H τελευταία ερώτηση αφορά, αν οι φίλοι της στήλης, είναι ευχαριστημένοι από την αντιπολίτευση.

– Το ΝΑΙ στο 7% είναι πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό και αποδεικνύει ότι λίγοι δημοτικοί σύμβουλοι- προσωπικά μετράω τρία, τέσσερα άτομα κάνουν σωστή και πολύ δουλειά.

– Επιδοκιμάζουν τα σωστά, ενισχύουν τα επιχειρήματα, προβάλλουν θετικές προτάσεις, συμπληρώνουν κατάλογο θεμάτων και διεκδικήσεων με επεξεργασμένες και τεκμηριωμένες θέσεις.

– Είναι προφανές ότι η φιλοδοξία των λίγων της αντιπολίτευσης- ΔΕΝ πραγματοποιήθηκε χωρίς βέβαια δική τους ευθύνη. Φιλοδοξία ήταν η δημιουργική συμμετοχή στην επίλυση τοπικών προβλημάτων, χωρίς να ταυτίζονται με την διοίκηση.

– Όσοι λίγοι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης είχαν αυτήν την φιλοδοξία- γιατί αρκετοί ταυτίστηκαν με την διοίκηση για δικούς τους λόγους ο καθένας- στοχοποιήθηκαν, συκοφαντήθηκαν και έγινε προσπάθεια απαξίωσης, μα το χατίρι ΔΕΝ τους έγινε και δεν τσουβαλιάστηκαν.

– Ο δήμαρχος και η παρέα του, παρά τον νόμο, ΔΕΝ έδωσε γραμματειακή υποστήριξη και γραφείο που δικαιούται η αντιπολίτευση, στεγάζοντας όμως κάθε απίθανο συνεργάτη του.

– Τον πρώτο κυρίως χρόνο η διαδικασία του «ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ» είχε γίνει κανόνας για φίμωση της αντιπολίτευσης.

-Σήμερα τα προ Ημερήσιας Διάταξης θέματα με απόλυτη ευθύνη της προέδρου σχεδόν κυριαρχούν για να καταδείξουν την ανοργανωσιά, την προχειρότητα και την προσπάθεια να περάσουν πολλά στο ντού-κου.

– Ακόμα και σήμερα η εφαρμογή του ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ είναι γράμμα κενό, με την χρήση του χρονομέτρου μόνο για δυο ανεπιθύμητους και ενοχλητικούς συμβούλους.

– Σήμερα αποτελεί πανελλαδικό φαινόμενο ο δήμαρχος να σφετερίζεται τη θέση του αντιπροέδρου ΑΛΛΟΙΩΝΟΝΤΑΣ την σύνθεση του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, κύριος οίδε γιατί.

– Σήμερα με ενέργειες μέρους της αντιπολίτευσης βρίσκονται στις κατά νόμον αρμόδιες αρχές αρκετές υποθέσεις και διερευνώνται -τουλάχιστον 4- με προκαταρκτικές εξετάσεις.

-Πέρυσι ο Δήμαρχος καταδικάστηκε σε 20 μέρες αργία για παράβαση καθήκοντος και τα τοπικά Μέσα το έθαψαν ανάμεσα στο «ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ» και «ΠΩΛΕΙΤΑΙ», εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, επίσης κύριος οίδε γιατί.

– Πώς είναι δυνατόν η αντιπολίτευση π.χ. του ΑΛΕΥΡΑ – δεν μιλάμε για τον ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟ γιατί μπορεί ο ίδιος να νομίζει ότι είναι τελειομανής, αλλά να κατατάσσεται στην ομοταξία των εμπαθών, να παίρνει 7% ;

– Προφανώς και είναι δυνατόν, και μπορεί.

– Καθώς του κάθε ΑΛΕΥΡΑ, του κάθε ΑΝΕΣΙΔΗ, ΑΠΑΤΣΙΔΗ, ΝΑΛΜΠΑΝΤΗ – είναι να αναδεικνύει τα ζητήματα στα τέσσερα ντουβάρια των συνεδριάσεων και δουλειά των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας είναι να επικοινωνούν.

– Τι επικοινώνησαν τα Μέσα για τα όσα π.χ. δυο δημοτικοί σύμβουλοι – που παρίσταναν και τον ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟ- ανάδειξαν το αίσχος της μεταφόρτωσης και μεταφοράς σκουπιδιών;

-Συμπέρασμα: Το 7% ήταν πολύ, όμως το 93% γνώριζε;

-Και αν δεν γνώριζε φταίει ο ΑΛΕΥΡΑΣ -ο κάθε Αλευράς- που δεν έχει να πληρώσει για να γραφτούν δυο αράδες σε κάποιο ντουβάρι οι περί της αντιπολίτευσης ενέργειές του;

Τασος Τασιόπουλος

 

Υ.Γ.

Ο Γιώργος είναι μαθητής της τετάρτης δημοτικού και είχε σχετικά με τις παιδικές χαρές την εξής απορία:

«Τα κάγκελα μπήκαν, τις πορτοκαλί φορεσιές πότε θα τις μοιράσουν;»

-Μπορεί να λύσει κάποιος αυτήν την απορία;;

– ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΩΡΓΟ !!!!! Γκουαντάναμο η ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ για να κονομίσουν δημοτικοί εργολάβοι.