Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Πέθανε ο ηθοποιός Μιχάλης Γιαννάτος

mixgiannΠέθανε εχθές Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013 ο γνωστός ηθοποιός Μιχάλης Γιαννάτος, σε ηλικία 72 ετών.

Ο Γιαννάτος ήταν ένας από τους πιο συμπαθείς Έλληνες ηθοποιούς, σε νέους αλλά και λίγο μεγαλύτερους θεατές ή/και τηλεθεατές – κατά τη γνώμη μας ήταν ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς των τελευταίων δεκαετιών. Από την Πόλη έφυγε με την οικογένειά του το 1964, λόγω των απελάσεων που είχε τότε κάνει η Τουρκία. Το 1965 πήγε στη Δραματική Σχολή του Ντίνου Δημόπουλου και η πρώτη επαγγελματική του εμφάνιση ήταν στην ταινία «Οι στιγματισμένοι» του Γιώργου Ζερβουλάκου, με πρωταγωνιστές τους Γιώργο Φούντα και Μάρω Κοντού.

Συμμετείχε σε πάρα πολλές ελληνικές κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές ενώ είχε συμμετοχή και σε 27 ξένες κινηματογραφικές παραγωγές, μεταξύ των οποίων “Το Εξπρές του Μεσονυκτίου”, “Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι”, το “Μόναχο”.

Ο Μιχάλης Γιαννάτος μιλούσε πέντε γλώσσες ενώ οι θέσεις που πολλές φορές είχε αναπτύξει για την κατάσταση στην Ελλάδα αλλά και για τα ελληνοτουρκικά ήταν ξεκάθαρες – ίσως λόγω και της βαθειάς γνώσης που (αναπόφευκτα, λόγω καταγωγής) είχε για την Τουρκία και για όσα συνέβησαν και συμβαίνουν εκεί και σχετίζονται με τον Ελληνισμό που κατοικεί στη γείτονα χώρα.