Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ολοκληρώθηκε το 10ο Φεστιβάλ Κιν/φου Νάουσας – τα βραβεία

10fvn-vertΟλοκληρώθηκε χθες με απόλυτη επιτυχία η επετειακή δέκατη διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας. Χαρακτηριστικό της μεγάλης γιορτής του σινεμά αποτέλεσε η συγκλονιστικά μεγάλη και ενθουσιώδης παρουσία του κοινού στο σύνολο της εκδηλώσεων. Οι χώροι διεξαγωγής του Φεστιβάλ αποδείχτηκαν μικροί για να μπορέσουν να φιλοξενήσουν το παθιασμένο για μοναδικές στιγμές πνευματικής ανάτασης κοινό! Από τις 25 έως τις 29 Σεπτεμβρίου παρουσιάστηκαν 213 απολαυστικές ταινίες μικρού μήκους από 50 χώρες.

Ταυτόχρονα, το μοναδικό φεστιβάλ στην Ελλάδα με υπερσύγχρονες υποδομές ψηφιακού κινηματογράφου απεδείχθη για μια ακόμη φορά πρωτοπόρο εντάσσοντας στο πρόγραμμα του στερεοσκοπικές (3D) ταινίες μικρού μήκους. Επιπρόσθετα, υλοποιήθηκε πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων που περιελάμβανε – μεταξύ άλλων….–  προβολές των Best of των προηγούμενων εννέα εκδηλώσεων, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα για παιδιά και νέους, εκθέσεις φωτογραφίας και μοντέρνας τέχνης, σεμινάρια, έκθεση αρχειακού υλικού από το 2004, αφιέρωμα στον Μιχάλη Κακογιάννη, παιδική μουσική θεατρική παράσταση, δράσεις κοινωνικής και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, συναυλίες με μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής (Μύρωνας Στρατής, Ησαΐας Ματιάμπα, Koza Mostra) διημερίδα για το μέλλον της Νάουσας, διαγωνισμούς και πολλές εκπλήξεις για το κοινό. Και όλα αυτά με δωρεάν είσοδο για όλους.

Η τελετή ξεκίνησε με χαιρετισμό που απηύθυνε μέσω Skype η ελληνικής καταγωγής ηθοποιός Μελίνα Κανακαρίδη από το Λος Άντζελες. Εν συνεχεία η Πρόεδρος του Φεστιβάλ, Άννα Γκαρνέτα αναφέρθηκε στο όμορφο ταξίδι των δέκα χρόνων που μπορεί να ολοκληρώθηκε χθες τυπικά, αλλά θα συνεχιστεί για πολλά ακόμη χρόνια με ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες.

Εν συνεχεία ακολούθησε η απονομή των βραβείων. Η πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής κ. Θέμις Μπαζάκα σημείωσε πως είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι το Φεστιβάλ φιλοξενεί στις οθόνες του μικρά διαμάντια από όλο τον κόσμο επιτρέποντας σε όλους να έλθουν σε επαφή με διαφορετικές κουλτούρες και αντιλήψεις.

Τα βραβεία του 10ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας

Ταινίες μυθοπλασίας:

-Α’ Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους, Mass of Men Gabriel Gauchet – Ηνωμένο Βασίλειο

– Καλύτερης Ταινίας Μυθοπλασίας 3D, The big showdown Jean Nicolas Rivat – Γαλλία
– Καλύτερης Σκηνοθεσίας «Μιχάλης Κακογιάννης» Mass of Men Gabriel Gauchet – Ηνωμένο Βασίλειο

– Καλύτερης Ερμηνείας «Αλέξης Δαμιανός» στον Peter Faulkner για την ερμηνεία του στην ταινία Mass of Men – Ηνωμένο Βασίλειο

-Καλύτερης Φωτογραφίας στον Carlos Garcia de Dios για την ταινία With You – Κολομβία

Καλύτερου Μοντάζ στον Christian Mejia για την ταινία With You – Κολομβία

Καλύτερου Σεναρίου στον Nicola Guaglianone για την ταινία Tiger Boy – Ιταλία

Καλύτερης Μουσικής στον Yannick Schys για την ταινία First Steps – Βέλγιο

Βραβείο Κοινού: Mass of Men Gabriel Gauchet – Ηνωμένο Βασίλειο

Ακόμη δόθηκαν βραβεία σε μια σειρά από κατηγορίες διαγωνιζομένων, όπως το Βραβείο Κοινού 3D Ταινιών, το Βραβείο «Νάουσα» (που απονέμεται από μαθητές των λυκείων και φοιτητές της πόλης της Νάουσας), ταινιών κινουμένων σχεδίων, πειραματικών ταινιών, καλύτερης ταινίας κινητού τηλεφώνου.