Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Μπράβο!!!! 28χρονη Αλεξανδρινή απέσπασε τιμητική διάκριση στον 3ο Διεθνή Διαγωνισμό Σύνθεσης “Edison Denisov”

λτΚείμενο και φωτογραφία τα βρήκαμε στη σελίδα στο fb των Χορωδιών της Αλεξάνδρειας.

 

Το έργο της πολυβραβευμένης Λίνας Τόνια “Κουιντέτο Πνευστών Αρ. 2” απέσπασε τιμητική διάκριση στον 3ο Διεθνή Διαγωνισμό Σύνθεσης “Edison Denisov” που έλαβε χώρα στο Tomsk της Ρωσίας. Η σύνθεση, η οποία γράφτηκε ειδικά για την συμμετοχή στο διαγωνισμό, πρόκειται να παρουσιαστεί το Νοέμβριο στο Tomsk της Ρωσίας.
Στον 3ο Διεθνή διαγωνισμό Σύνθεσης “Edison Denisov” συμμετείχαν 32 συνθέτες από τις χώρες Αργεντινή, Αυστραλία, Αυστρία, Βραζιλία, Κίνα, Κούβα, Αγγλία, Ελλάδα, Λετονία, Πουέρτο Ρίκο, Ισπανία, Ιράν, Ολλανδία, Ουκρανία, Αμερική, Ουζμεκιστάν και Ρωσία.
Η 28χρονη Λίνα Τόνια έχει λάβει μέρος σε πολλούς διαγωνισμούς σύνθεσης ανά τον κόσμο, αποσπώντας βραβεία για τα έργα της στην Μόσχα, τη Φιλλιπούπολη, τη Βαιμάρη, στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, τη Βιέννη, τα Τίρανα, τη Σόφια. Μεταξύ άλλων, έχει κερδίσει το 3ο βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό σύνθεσης στη Νέα Υόρκη, το 2ο βραβείο στον 11ο Διεθνή Διαγωνισμό Σύνθεσης Μουσικής “Via Nova” και το Βραβείο της εκδοτικής εταιρίας Baerenreiter για το 2010.

Περισσότερα βιογραφικά στοιχεία:
Η Λίνα Τόνια γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια το 1985 και ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική από την ηλικία των έξι ετών. Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Σύνθεση κι έπειτα συνέχισε με μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στα Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και της Βιέννης.
Συμμετείχε στην ομάδα συνθετών για την παραγωγή της έκδοσης σύγχρονων νέων έργων με εκπαιδευτικό χαρακτήρα «Music Without Borders» σε συνεργασία με τον ιταλικό εκδοτικό οίκο Sconfinarte Editions που εδρεύει στο Μιλάνο. Τον Ιούνιο του 2012 παίχτηκε η όπερα δωματίου της «Ο ΔΙΩΓΜΕΝΟΣ» από την Εθνική Λυρική Σκηνή στο θέατρο Ολύμπια της Αθήνας ενώ τον Απρίλιο του 2013 παίχτηκε το έργο της “LE MIRAGE” από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ύστερα από παραγγελία της Ορχήστρας.
Τον Οκτώβριο του 2013 αναμένεται να παρουσιαστεί η σύνθεση της “KIVOS” για 12 βιολοντσέλα στην αίθουσα συναυλιών Μusikverein της Βιέννης, έργο που απέσπασε το Βραβείο του Διαγωνισμού Σύνθεσης για 12 Βιολοντσέλα που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο της Βιέννης σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τεχνών του Muerz τον Ιούνιο του 2013.

Μπορείτε να ακούσετε τη μουσική της στο reverbnation.com/linatonia.