Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Μια δολοφονία με ποικίλες προεκτάσεις (;)

sang1Σε πολύ επικίνδυνα και σκοτεινά μονοπάτια φαίνεται πως αρχίζουμε να κινούμαστε, μετά από τη χθεσινή δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα τα μεσάνυχτα της Τρίτης από 45χρονο. Μια δολοφονία την οποία οι περισσότεροι χαρακτηρίζουν ως “πολιτικής φύσης”.

Το θύμα ανήκε στον αριστερό χώρο και ήταν γνωστό στην περιοχή του για την αντιφασιστική δράση που είχε αναπτύξει. Φίλοι του θύματος και αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για δολοφονία με κίνητρο την πολιτική και “δείχνουν” προς τη Χρυσή Αυγή ενώ η τελευταία καταδικάζει το γεγονός ενώ δεν γίνεται οποιαδήποτε αναφορά σε τυχόν πολιτικές διαφορές που μπορεί να οδήγησαν τον δράστη στο να μαχαιρώσει το θύμα.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα γνωστές μαρτυρίες, …… η δολοφονία έγινε αφού είχε προηγηθεί επεισόδιο (γύρω στις 12.10 το βράδυ) σε καφετέρια επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη 60 και Ξάνθου στο Κερατσίνι. Το θύμα με τη παρέα του βρίσκονταν στην καφετέρια παρακολουθώντας τον ποδοσφαιρικό αγώνα του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ και είχε έντονο φραστικό επεισόδιο με τον δράστη ο οποίος στη συνέχεια αποχώρησε (αφορμή για το επεισόδιο φαίνεται πως ήταν σχόλια για τη Χρυσή Αυγή). Ο δράστης όμως επέστρεψε λίγο αργότερα και (πάντα με όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά) το θύμα και η παρέα του κυνηγήθηκαν από άτομα που φορούσαν μαύρες μπλούζες. Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής επήλθε και ο τελικά θανάσιμος τραυματισμός του 34χρονου. Πριν υποκύψει στα τραύματά του στο Τζάνειο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί, το θύμα πρόλαβε να υποδείξει τον δράστη πάνω στον οποίο κατά τη σύλληψή του βρέθηκε ένα μαχαίρι.

Όσον αφορά το δράστη, ο 45χρονος ομολόγησε την πράξη του και παραδέχθηκε ότι ανήκει στη Χρυσή Αυγή. Στελέχη της τελευταίας πάντως, έσπευσαν να τονίσουν ότι το κόμμα δεν έχει σχέση με τη δολοφονία του 34χρονου. Από την πλευρά της η Αστυνομία το πρωί έκανε έρευνες στα γραφεία της Χρυσής Αυγής σε Μεσογείων και σταθμό Λαρίσης, στην Αθήνα. Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. στα νέα και στα παλαιά γραφεία της ΧΑ έγιναν παρουσία εισαγγελέα και υπό την παρουσία των βουλευτών της ΧΑ.

 

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας Χρήστος Παρθένης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ανέφερε ότι ο 45χρονος ομολόγησε την πράξη του και παραδέχθηκε ότι ανήκει σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο. Όπως δήλωσε, σύμφωνα με όσα κατέθεσε η σύζυγός του, στο σπίτι υπήρχε ένα πτυσσόμενο γκλοπ και έντυπο υλικό συγκεκριμένου πολιτικού χώρου, τα οποία είχε πάρει ο δράστης και δεν βρέθηκαν.

Για το θέμα μίλησε και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδιας, ο οποίος ανέφερε ότι “μετά τα θλιβερά και απαράδεκτα γεγονότα στον Μελιγαλά, όσα έγιναν χθες στο Κοινοβούλιο και το σημερινό περιστατικό στο Κερατσίνι δείχνουν καθαρά τις προθέσεις του νεοναζιστικού μορφώματος. Η κοινωνία δεν πρέπει να μείνει απαθής».
Ο υπουργός προανήγγειλε ότι τις επόμενες ημέρες θα τεθεί σε δημόσιο διάλογο πρόταση νομοθετικής παρέμβασης για να αλλάξει το άρθρο του Ποινικού Κώδικα επί εγκληματικής οργάνωσης.