Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Εκλογές στη Γερμανία (με το βλέμμα της Ευρώπης πάνω τους)

urnadeelezioniΕκλογές σήμερα στη χώρα της Δωροθέας. Σημαντικές, σημαντικότατες. Όχι μόνο για την ίδια τη Γερμανία αλλά για όλη την Ευρώπη – και ειδικά για χώρες πού έχουν μια “ειδική” σχέση με τη Γερμανία.

Στη Γερμανία για να έχει κάποιος (κόμμα ή συνασπισμός κομμάτων) την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή απαιτούνται 312 έδρες.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δίνουν στα δυο μεγάλα κόμματα μια σχετική απόσταση ασφαλείας, αλλά όπως είναι γνωστό από καταβολής του … δημοσκοπικού κόσμου καλύτερη δημοσκόπηση από την πραγματική κάλπη δεεεεν υπάρχει!

Στο δια ταύτα: Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) της Δωροθέας και Σοσιαλδημοκράτες του Πέερ Στάινμπρουκ έχουν μια απόσταση στα γκάλοπ.

Οι συνεταίροι της Μέρκελ Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) φαίνεται πως χάνουν τουλάχιστον 9% σε σχέση με τη δύναμή τους του 2009 ενώ οι συνεταίροι του Στάινμπρουκ, οι Πράσινοι (Grüne), δεν φαίνεται πως μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να βοηθήσουν τον μεγάλο τους εταίρο – ώστε να “πιάσουν” όλοι μαζί το ποσοστό του μερκελικού συνασπισμού.

Αίνιγμα αποτελεί το ποσοστό που θα λάβει το αριστερό Die Linke που δεν υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει το 9%, το AfD λένε ότι θα κινηθεί σε ποσοστό της τάξης του 4,5% ενώ το γερμανικό κόμμα των Πειρατών υπολογίζεται πως θα φτάσει το 2% και δεν θα μπει στο Γερμανικό Κοινοβούλιο.