Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρ. Μακεδονίας η παράταση των συμβάσεων για τη μεταφορά μαθητών

busciv1 copyΤην παράταση των συμβάσεων για τη μεταφορά μαθητών για το σχολικό έτος 2013-2014, σύμφωνα με το άρθρο 100 του Ν. 4182/10-9-2013, ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη σημερινή, έκτακτη συνεδρίαση του Σώματος στην έδρα της Π.Κ.Μ. στη Θεσσαλονίκη.

Η παράταση αυτή ισχύει μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαγωνισμοί που έχουν προκηρυχθεί για τη νέα σχολική χρονιά.

Αναφερόμενη στη σημερινή απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, η Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Πιερίας, αρμόδια στον τομέα Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού στην Π.Κ.Μ., Σοφία Μαυρίδου δήλωσε:

«Μολονότι ο ρόλος των Περιφερειών στο ζήτημα των συμβάσεων για τη μεταφορά των μαθητών είναι διαμεσολαβητικός ανάμεσα στο Υπουργείο Εσωτερικών και στους λεωφορειούχους, εμείς πράξαμε το καθήκον μας στο μέτρο που μας αναλογεί. Ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εξασφαλίσαμε άμεσα την παράταση των συμβάσεων μεταφοράς μαθητών για το σχολικό έτος 2013-2014, τηρώντας στο έπακρο τις εκ του νόμου υποχρεώσεις μας, οι οποίες περιορίζονται σ’ αυτό το πλαίσιο.

Από εκεί και πέρα, η αποδοχή ή μη των συμβάσεων με το προβλεπόμενο εκ του νόμου κόστος εξαρτάται από τη βούληση των λεωφορειούχων»