Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Δώδεκα χρόνια από την 11η Σεπτεμβρίου

ttatΠέρασαν κιόλας 12 χρόνια από τη λεγόμενη “μέρα που άλλαξε τον κόσμο”, από τη μέρα που κατέρρευσαν οι Δίδυμοι Πύργοι στη Νέα Υόρκη.

Δώδεκα χρόνια τώρα έχουν γραφεί τόσα και τόσα! Ότι τα κτήρια του Παγκοσμίου Κέντρου Εμπορίου έπεσαν; Ότι τα έριξαν; Ότι τελικά, όντως τα αεροπλάνα που έπεσαν επάνω στα κτίρια τα πιλοτάριζαν τρομοκράτες του Μπιν Λάντεν; Ότι δεν ήταν και τόσο …αυθόρμητη η όλη ιστορία και πως ήταν τελικά στημένη και καλοσκηνοθετημένη; – ο τρόπος που κατέρρευσαν τα κτίρια θυμίζει έντονα ελεγχόμενη κατεδάφιση.

Οτιδήποτε και να πει κάποιος ένα είναι σίγουρο: πως απ’ την ημέρα εκείνη ο πλανήτης ήρθε “τα πάνω – κάτω”, πως δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν αφήσει την τελευταία τους πνοή στο βωμό ενός ατελείωτου κυνηγητού τρομοκρατών (ή “τρομοκρατών”), πως πλέον έχουν χαθεί (ειδικά στις αγγλοσαξωνικές χώρες) βασικά ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών. Όμως θα πρέπει να σημειώσουμε και κάτι άλλο: από τη μέρα εκείνη είναι πολύ πιο …νόμιμο και πολύ πιο εύκολο να παρακολουθείται όλος ο πλανήτης. Πράγμα που το έχουν αποδείξει είτε η ιστορία με τον πράκτορα των ΗΠΑ Σνόουντεν είτε οι κάθε είδους διαρροές μέσα από το Γουϊκι Λικς.