Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Δίκιο έχει η Δωροθέα!

merkel5Μετά … “λύπης” θα πρέπει να συμφωνήσουμε με τη Δωροθέα: δεν ευθύνεται αυτή ή η Γερμανία για τα προβλήματα στη νότια Ευρώπη.

Έχει δίκιο το κορίτσι, όσο κι αν μας κακοφαίνεται!! Δεν φταίνε οι Γερμανοί για τις παραλήψεις, για την ανεκτικότητα στις κάθε είδους διαπλοκές, για τις απατεωνίες και τις μίζες. Δεν φταίει όμως ούτε ο ρυθμός των νοτίων. Ούτε ο τρόπος τους – ο καθένας επιλέγει έναν τρόπο λειτουργίας, ο οποίος στο κάτω-κάτω μπορεί να είναι κι αποδοτικότερος σε σχέση με κάποιον άλλο που πάει με το “εγχειρίδιο”.

Φταίμε εμείς, …… που τόσα χρόνια είχαμε τα δικά μας “καμάρια”, που τα ψηφίζαμε και τα εκλέγαμε (ή περιμέναμε πότε θα φτάσουν στην αξ. αντιπολίτευση για να εκλεγούν), τα κανακεύαμε, τα …εξυμνούσαμε (αφού μας έκαναν τα χατήρια, τι; Κορόιδα είμασταν;;). Επίσης, δεν φταίνε οι Γερμανοί που π.χ. δέχθηκαν την Ελλάδα ή την Πορτογαλία στο ευρώ. Γνώριζαν πως θα αποκόμιζαν τεράστια κέρδη και το τόλμησαν. Αυτοί δεν έχασαν. Εμείς οι νότιοι χάσαμε, κι ας πανηγυρίζαμε ανεμίζοντας ευρώ και δίνοντάς τα δώρο στον Μπους.

Οι Γερμανοί δεν φταίνε και για κάτι ακόμη:  για τις μίζες που έστελναν στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες του νότου. Έβρισκαν και έκαναν! Αυτό που τους συνέφερε. Ούτε φταίνε για την ενδοτικότητα που έχουν δείξει οι νότιοι χροοοόνια τώρα (ειδικά δε στην Ελλάδα, η ενδοτικότητα έχει ρίζες στα χρέη του Β’ Παγκ. Πολέμου και συνέχεια μέχρι τις μέρες μας).

Οι Γερμανοί φταίνε σε κάτι όμως, το οποίο είναι βασικό: επέλεξαν να κερδίσουν από την κρίση του νότου. Και για αυτό, κάποια στιγμή,  θα πρέπει να μιλήσουν…