Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Αυτοί μας φτύνουν και (πάλι) κάνουμε πως βρέχει…

grdeΈχει “πλάκα” (το πλάκα απαραιτήτως σε εισαγωγικά γιατί η κατάσταση είναι ιδιαζόντως σοβαρή) η παρακάτω ιστορία, για την οποία ακόμη αρκετοί είναι μούγκα στη στρούγκα:

από τη μια υπάρχουν Γερμανοί βουλευτές που ζητούν να παραιτηθεί η Ελλάδα από την προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε., την οποία θα αναλάβει την 1η Ιανουαρίου του 2014 (επικαλούμενοι το κόστος της διοργάνωσης) και από την άλλη υπάρχουν Έλληνες υπουργοί που “κολλάνε” την ιστορία με τις Ελληνικές αξιώσεις – που είναι τόσο βάσιμες όσο το ότι ο ήλιος βγαίνει τα πρωϊνά από την Ανατολή – για αποζημιώσεις.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Β. Καπερνάρου εμφανίστηκε αρνητικός στο δώσει άδεια ώστε να εκτελεστεί κατά του γερμανικού δημοσίου η απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου για το Δίστομο. Αιτία; Ο υπουργός επικαλέστηκε τα προβλήματα που θα δημιουργούσε στις ελληνογερμανικές σχέσεις η αναγκαστική εκτέλεση κατά του γερμανικού δημοσίου και είπε ότι είναι πολιτικό θέμα.

όπως είπε στο Κοινοβούλιο ένας από τους ελάχιστους Έλληνες που γνωρίζουν το θέμα από την καλή και από την ανάποδη, ο Μανώλης Γλέζος, για την υπόθεση του Διστόμου η Γερμανία κλήθηκε να παραστεί στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, αλλά το αρνήθηκε. Όταν έχασε την δίκη προσέφυγε στο Εφετείο, αλλά το Εφετείο απέρριψε την έφεση του γερμανικού δημοσίου. Στη συνέχεια η Γερμανία προσέφυγε στον Άρειο Πάγο, ο οποίος «με συντριπτικότατη πλειοψηφία» απέρριψε την αίτησή της.