Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Από τη χθεσινή συνέντευξη Τσαβδαρίδη στον Χ. Καφτεράνη

kafttsavdradioΑρκετά πράγματα για το γενικότερο κλίμα αλλά για τα τεκτενόμενα στη Βέροια είπε στη χθεσινή του συνέντευξη στην εκπομπή του Χ. Καφτεράνη στο Ράδιο Αλεξάνδρεια ο βουλευτής Ημαθίας (ΝΔ) και αρχηγός της παράταξης της μειζ. αντιπολίτευσης στο Δημοτ. Συμβούλιο της Βέροιας Λάζαρος Τσαβδαρίδης.

Έκανε μια γενική αναφορά σε όσα συμβαίνουν στη χώρα το τελευταίο διάστημα, αναφέρθηκε στο φαινόμενο της “μη είσπραξης” της λαϊκής δυσαρέσκειας και της κυβερνητικής φθοράς από τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ είπε πως ορισμένες από τις ενέργειες του κόμματος της αξιωμ. αντιπολίτευσης δεν συνάδουν με όσα το κόμμα ευαγγελίζεται……  (όπως ας πούμε τις προτροπές Τσίπρα να πέσει η κυβέρνηση ή την επικρότητηση από τον ΣΥΡΙΖΑ των αντιδράσεων των κατοίκων των Σκουριών Χαλκιδικής). Λανθασμένες ή όχι, οι διαπιστώσεις του Λ. Τσαβαδαρίδη θα κριθούν από τον κόσμο που τον άκουσε. Πάντως από τα λεγόμενά του φάνηκε η ξεκάθαρη γενικότερη αδυναμία των κομμάτων να βρουν μια κοινή συνισταμένη ώστε να καταπολεμηθεί το φαινόμενο του φασισμού αλλά και η άκρως επικίνδυνη προσπάθεια εξίσωσης ενεργειών και δηλώσεων κομμάτων. Στη ουσία τα λόγια του ήταν λόγια που χρησιμοποιούν οι κυβερνητικοί βουλευτές. Στα οικονομικά, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι τα πράγματα θα καλλιτερεύσουν για τον κόσμο μετά από όλα όσα γίνονται ενώ απέφυγε να αναφερθεί εκτενώς στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας (χρησιμοποιώντας το ατυχές παράδειγμα του ΟΣΕ).

Στα τοπικά έκανε μια δήλωση με πολλές “αναγνώσεις”: “Όσο είμαι βουλευτής δεν θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος”. Επίσης δήλωσε πως στην παράταξή του είναι όλοι ίσοι. Για τη Δήμαρχο είπε και το έργο της είπε μεταξύ άλλων ότι “Ποτέ δεν ήταν χειρότερα τα πράγματα ειδικά στη δεύτερη θητεία της Δημάρχου […] έχουν ρημάξει τα χωριά – οι κάτοικοι των χωρών οικτίρουν την τύχη τους” (μια αναφορά στον “Καλλικράτη” και στην εγκατάλειψη των μικρών οικισμών). “[…] Αυτή η δήμαρχος απέδειξε ότι δεν μπορεί να κρατήσει το καράβι, απέτυχε στο έργο της, απέτυχε να κάνει και έργα που είχαν χρηματοδότηση…” είπε (μια αναφορά στη γέφυρα Κούσιου όπου ανέφερε πως “με έτοιμα λεφτά δεν μπορέσαμε να κάνουμε ένα έργο”).