Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Αλεξάνδρεια, υποψηφιότητες για τον Δήμο: αρκετές όμως στην ουσία καμιά!

 

Το αν είναι νωρίς για “επίσημες” δημοσιοποιήσεις προθέσεων αυτό θα το κρίνουν οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι. Μέχρις όμως να “επισημοποιηθεί” οτιδήποτε όλα κινούνται στη σφαίρα του κουτσομπολιού, του φανταστικού και του επιθυμητού (από ορισμένους). Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο!

 

Ξανάρχισαν πάλι τα γνωστά σενάρια για αγνώστους και μυστηριώδεις υποψηφίους που θα θέσουν υποψηφιότητα στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.

 

Βαρετή ιστορία. Εξαιρετικά βαρετή, ειδικά δε στις μέρες που ζούμε και που έχουν στιγματιστεί από μια δολοφονία, από μια σειρά από απολύσεις και μετατάξεις στο δημόσιο τομέα, από μια σειρά από ατελείωτα ψαλιδίσματα σε δικαιώματα στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Σε μέρες που σχεδόν το σύνολο της δημόσιας περιουσίας πωλείται “μπιρ παρά”. Στις μέρες που η χώρα δεν είναι και στα καλύτερά της, με τους “φίλους” και “δανειστές” να εκβιάζουν πάλι.

 

Στο δια ταύτα: τέσσερις έως τώρα έχουν εκδηλώσει ΔΗΜΟΣΙΩΣ το ενδιαφέρον τους να ηγηθούν ενός ψηφοδελτίου το οποίο θα (ήθελαν να) κατέλθει και να ζητήσει την ψήφο των δημοτών του Δήμου Αλεξάνδρειας. Αλφαβητικά είναι οι Απατσίδης Γιάννης, Γκυρίνης Παναγιώτης, Μπρουσκέλης Νίκος, και Ναλμπάντης Κώστας. Και οι 4, είτε δημοσίως είτε “ιδιωτικώς” (αλλά πάντα δημοσίως) έχουν εκφράσει αυτή τους την επιθυμία. Αν προσθέσουμε δε και τον νυν δήμαρχο (που ορισμένοι θεωρούν την υποψηφιότητά του δεδομένη), τότε πάμε στους πέντε που προτίθενται να ζητήσουν την ψήφο μας.

 

Από τους παραπάνω ο καθένας με τον δικό του τρόπο στέλνει το μήνυμά του, το σχετικό με τη συγκεκριμένη αυτή πρόθεσή του. Άλλος με άρθρο, άλλος με παρέμβαση, άλλος με …διαρροές, άλλος με συγκεκριμένες κινήσεις, άλλος με συζητήσεις σε πηγαδάκια (γνωρίζοντας πως όλο και κάτι θα ακουστεί όταν το πηγαδάκι διαλυθεί). Έτσι έχουν τα πράγματα. Ξεκάθαρα. Και μην μας πει κάποιος πως κάνουμε λάθος! Γιατί απλά δεν κάνουμε λάθος, αφού έτσι είναι η κατάσταση βρε αδερφέ!

Ενίοτε στο σκηνικό αναμιγνύονται και καλοθελητές. Είτε για να προσφέρουν έργο (ή “έργο”, πείτε το όπως επιθυμείτε), είτε γιατί περιμένουν κάτι από το πανηγύρι που θα στηθεί γύρω από τις εκλογές, όταν αυτές προκηρυχθούν.

Πέντε λοιπόν έως τώρα. Να προσθέσουμε και ακόμη δυο (χωρίς όμως ονόματα, γιατί ακόμη τα πράγματα είναι ρευστά);

 

Μια από το ΚΚΕ. Παραδοσιακά το ΚΚΕ κατεβάζει υποψήφιο, για τους δικούς του λόγους – που μπορεί να ξεκινούν (σε δήμους όπως ο δικός μας) από την καταμέτρηση των δυνάμεων του μέχρι την αδυναμία ή μη θέληση για συνεργασία με κάποιον άλλο πολιτικό χώρο ή πρόσωπο.

Βάλτε και άλλη μια από τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού μετά και από την πρόθεσή του να κατεβάσει υποψήφιο στις δημοτικές ίσως να εμφανιστεί υποψηφιότητα. Αν και όπως μάθαμε, κάποιες βολιδοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ τις έκανε, περίπου έναν μήνα πριν γίνουν γνωστές δημοσίως οι σκέψεις του για αυτόνομη κάθοδο. Και για να σας πούμε και μια λεπτομέρεια (γιατί στην “Περισκόπηση” είναι γνωστές πολλές λεπτομέρειες για πολλά εκλογο-πράγματα), αν του έβγαινε συγκεκριμένη βολιδοσκόπηση, θα ήταν το πρώτο κόμμα που θα έκανε τέτοια πρόταση στους ψηφοφόρους του “νέου” Δήμου Αλεξάνδρειας.

Εφτά λοιπόν, με μια πρόχειρη καταμέτρηση. Εφτά αλλά στην ουσία καμιά! Γιατί ουδείς βγήκε μέχρι σήμερα να πει “με λένε Τάδε Ταδόπουλο και σήμερα σας κάνω γνωστό πως κατόπιν συζητήσεων και σκέψης αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για τις εκλογές του Μαΐου του 2014 για τον Δήμο Αλεξάνδρειας. Ακούστε τώρα και το προσχέδιο του προγράμματός μου και τα ονόματα πέντε-δέκα που αρχικά με στηρίζουν στην προσπάθειά μου αυτή”. Τόσο απλά, τόσο ξεκάθαρα!

Χωρίς πολλά φρου-φρου και αρώματα, χωρίς περιττές φιοριτούρες. Και φυσικά χωρίς άπειρα, ανούσια και κυρίως άχρηστα σενάρια. Μέχρι την ώρα εκείνη όλα τα υπόλοιπα θα κινούνται στη σφαίρα του φανταστικού και του …επιθυμητού.