Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Άρθρο Ν. Μπρουσκέλη: “Το ασθενοφόρο στην Αλεξάνδρεια”

brouskelisnikolΕίναι προφανές θεωρώ, ότι ένας δημοτικός άρχων δεν μπορεί να γνωρίζει τα πάντα. Χθες πληροφορηθήκαμε από τον κ. Δήμαρχο, ότι θα διατεθεί ασθενοφόρο στην Αλεξάνδρεια, χορηγία της ΕΒΖ. Τα τοπικά ΜΜΕ και η πλειονότητα των πολιτών το υποδέχτηκε με έκδηλη χαρά και ανακούφιση. Δικαιολογείται όμως;

Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, όσο φαίνονται. Γιατί το ζήτημα δεν είναι η έλλειψη ασθενοφόρου. Το ΕΚΑΒ της Βέροιας διαθέτει αυτή την στιγμή επτά ασθενοφόρα – διέθετε δέκα προ λίγων εβδομάδων. Το ζήτημα υπάρχει στην έλλειψη προσωπικού.

Έστω λοιπόν ότι το παρόν όχημα έρχεται στην Αλεξάνδρεια. Ποιοι θα το επανδρώσουν; Ένας υπάλληλος χωρίς τις στοιχειώδεις γνώσεις; Η ομάδα διάσωσης; Το μίνιμουμ που απαιτείται είναι ένα εκπαιδευμένο πλήρωμα, το οποίο δεν γνωρίζω, εμείς τούτη την ώρα να το διαθέτουμε.

Η έλλειψη προσωπικού είναι λοιπόν το ζήτημα και όχι η έλλειψη ασθενοφόρου από την πόλη. Ένα προσωπικό του ΕΚΑΒ που συνεχώς μειώνεται και στο νομό Ημαθίας, λόγω της ακολουθούμενης πολιτικής.

Ας σταματήσουν λοιπόν ορισμένοι τον λαϊκισμό. Ας απευθυνθεί ο κ. Δήμαρχος στους υπέροχους φίλους του βουλευτές και ας κοιτάξουν να υπάρχει προσωπικό του ΕΚΑΒ στην Ημαθία, ούτως ώστε η δωρεά της ΕΒΖ να μην είναι μετά από λίγο καιρό ένα κακόγουστο αστείο και το ασθενοφόρο είτε να σκουριάσει αχρησιμοποίητο, είτε να το αναλάβουν άνθρωποι που δεν γνωρίζουν το αντικείμενο.

Νίκου Μπρουσκέλης

Χειρουργός – Ουρολόγος