Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Οι Έλληνες ανακυκλώνουν φανατικά τις μπαταρίες τους

Απροσδόκητα εντυπωσιακή και μαζική, από όλα τα σημεία της Ελλάδας, είναι η ανταπόκριση στη συλλογή μπαταριών για ανακύκλωση, όπως προκύπτει από στοιχεία της εταιρίας “ΑΦΗΣ ΑΕ” που λειτουργεί ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός με στόχο τη συλλογή και ανακύκλωση φορητών μπαταριών.
Τα στοιχεία παρουσιάστηκαν από τον γενικό διευθυντή της εταιρίας, Ηλία Ορδόλη, στο 23ο Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα «ΟΤΑ – Απορρίμματα – Ανακύκλωση» που διοργανώνει στις Κουκουναριές της Σκιάθου, από σήμερα έως τις 22 Σεπτεμβρίου, το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος.
Σκοπός του συνεδρίου είναι η ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων συνεργασίας μεταξύ των Συστημάτων Εναλλακτικής Διαχείρισης, των ΟΤΑ και των οικολογικών οργανώσεων, για την οργάνωση και διαχείριση των αστικών και μη αποβλήτων και του πεδίου εφαρμογής των συστημάτων εναλλακτικής διαχείρισης.
Σύμφωνα με τον κ. Ορδόλη, η Ελλάδα το 2012 έφτασε σε ποσοστό συλλογής μπαταριών το 36,3%, υπερκαλύπτοντας ήδη το στόχο του 25% που έχει θέσει η Ε.Ε. σε όλα τα κράτη μέλη για το 2012.

ΑΜΠΕ